Fra Stangeland til USA og hjem med sin egen drøm i bagasjen!

Vi fortsetter å presentere flere av våre samarbeidspartnere og neste ut er Orstad Gulv og Renhold med Stangeland-gutt Fred Thorkildsen i «spissen». Da Thorkildsen fikk problemer med knærne sine søkte han seg til USA og reiste hjem for å starte sin egen drøm..

Annonse:

Fred Thorkildsen, hvordan begynte det som i dag er Orstad Gulv og Renhold?
– Vi startet i 2013, da var jeg gulvlegger og maler. Så bygget vi på med renholdstjenester, da vi hadde en del saker mot forsikringsselskap når det gjaldt skadebegrensning. Vi ansatte så selv en renholds dame og etter hvert ble det flere og flere da ballen begynte å rulle.  

– I 2015 ødela jeg knærne mine og var sykemeldt i et helt år, og når jeg til slutt ble frisk kunne jeg ikke holde på med gulvlegging mer pga knærne. Så begynte jeg å tenke at jeg måtte ha et «bein» til å stå på, at jeg måtte ut å produsere noe slik at jeg også fikk en inntekt. Jeg ble interessert i utvendig rengjøring med høytrykksspyling o.l  og så tidlig at å vaske med høyt trykk ikke var måten å gjøre det på, fordi det er ingen av mikroorganismene som dør eller forsvinner. Jeg begynte å tenke at kanskje varmt vann eller å vaske med lavere trykk kunne vær noe, og søkte i jungelen for å prøve å finne noe som gjorde at vi ble unike.

– Det ledet meg til USA, og der fant jeg mye på Youtube, og fikk se måten de gjorde det på. Det var noe spesielt med måten de vasket de store husene på litt over en times tid, og jeg så at her er det noe unikt. Jeg reiste over og introduserte meg til ganske mange, og til slutt var det en som gadd å svare meg og jeg fikk god kontakt med han. En lørdag litt utav det blå chattet vi på messenger i garasjen min, før han plutselig ringte og ville se hvilket utstyr jeg hadde. Jeg var ikke flau over det og var stolt over denne lille Kärcher maskinen min og synes jeg klarte meg ganske godt, men når han så den holdt han på å le seg i hel! Dette er jo en vannpistol, sa han før han viste meg opplegget sitt med de bensindrevne maskinene de hadde.

– Etter hvert ble det så interessant at jeg tok sjansen og investerte i dette utstyret og bygget meg opp hjemme i garasjen og fikk med en oppskrift på hvordan selve vaskeproduktene ble laget og jeg begynte å blande.

– Etter mye frem og tilbake skulle han ene vaske et hus for en kompis på Våland, og spurte om han kunne låne en kanne med blandingen jeg hadde laget. Mandag morgen kl. 06.50 ringte han og sa; «dette skal vi lage!»

Hva skjedde så? 
– Jeg og Jan Einar Nikolaisen reiste til USA og spurte min mentor hva han anbefalte.

– Vil ville besøke de beste og da var det Softwash System som gjaldt, som for øvrig var representert i 42 stater og 9 land. Vi tok utdanning og kurs der og den siste dagen ble vi invitert til sjefen selv og han så potensialet i Skandinavia. Vi tenkte litt på det, men på flyet hjem så sier jeg til Jan Einar at vi reiser ikke hjem til Norge for å bygge hans drøm, da reiser vi heller hjem og bygger våre egne drømmer.  Vi startet et nytt selskap som heter Fasadevask 1 hvor vi nå utdanner, coacher, selger utstyr, og skaper vårt eget nettverk. 

– Nå er vi 10 vaskere i hele Norge, men Orstad Gulv og Renhold går sin gang og det er jeg som er ute å vasker hus, fasade på bygg, terrasser, gårdsrom, murer osv.

Hvor ofte er det viktig å vaske huset med klimaet vi har her?
– Mange kunder kommer hvert år og noen annet hvert år, men vi anbefaler 1 gang i året. Vaskemetodene våre varer 4-6 ganger lenger enn hva en tradisjonell høytrykksvask gjør da det tar knekken på alt som finnes av mikroorganismer i veggen. I 2020 doblet vi omsetningen og hadde et veldig bra år, og vi tror 2021 også blir bra.

Dere er ny i nettverket til Sandnes Ulf? 
– Jeg synes det virker spennende. Jeg både kjenner og vet om mange som er med og det kjekke folk jeg gleder meg til å bli bedre kjent med! I tillegg var jo Ulf-Sandnes den gang den første klubben jeg var medlem i og spilte i som ung. Her har jeg mange gode minner fra Norway Cup bl.a og har hatt mange tøffe kamper på grusen. Jeg er fra byen, ser det skjer mye spennende i og rundt klubben og ser frem til å bli med på reisen videre!

Intervjuet avsluttes i det telefonen til Fred ringer. Det er Torbjørg, konen til Olav Stangeland som ringer for å bestille husvask og Thorkildsen må tilbake til arbeidet.

Vi ønsker Orstad Gulv og Renhold velkommen som ny samarbeidspartner!

Annonse fra Obos-ligaen: