Foto - Sandnesposten

- Fruen jakte meg ut på byen etter kampen! Les gjestebloggen fra tidligere Sandnes Ulf-helt Aksel Berget Skjølsvik

Vår tidligere nr 8 har både gode og dårlige minner fra oppgjørene mellom Sandnes Ulf og Viking.

Annonse:

Fredag 27. januar kl. 19.00 smeller det på Øster Hus Arena mellom Sandnes Ulf og Viking. 
En av dem som smalt mest til i duellene mellom disse lagene er tidligere Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik. Les hans gjesteblogg og tilbakeblikk fra lagenes dueller under hans tid.


Vonde minner mot Viking og gode minner fra Sandnes!

Kampene mot Viking var alltid tøffe og betydde mye for spillerne og supporterne. Vi trakk som regel trakk det korteste strået, selv om vi vant noen treningskamper og spilte uavgjort i Tippeliga debuten til Sandnes Ulf. (2-2 kampen som også huskes best som "tåkekampen") 

Det jeg husker best fra oppgjørene var straffemissen min borte mot Viking da vi spilte uavgjort. Alt lå til rette for å bli matchvinner etter at jeg scoret 1-0, laget straffe så Viking scoret, før Nisja felte meg og jeg fikk straffe. Tverrligger over. Husker fruen jaget meg ut på byen etter kampen, hun skjønte vel at dette ikke ble en festlig aften hjemme i stua. Dette er mitt verste øyeblikk på banen og kommer opp jevnlig i tankene mine som et mareritt.

Temperaturen var høy både på og utenfor banen. Jeg kranglet vel mest på vårt lag. Både med Sigurdsson og Berisha brødrene. Marius Helle gikk også av og til inn i en slags psykose når det kokte. Husker noen familie bursdager med Steinthor, hvor praten var litt annerledes med Sigurdsson..

Husker vi slo Viking i en treningskamp på stadion. Vi spilte ganske dårlig og Asle var ikke fornøyd, selv om vi vant. Det sier vel litt om hvilket krav vi hadde til hverandre når vi var misfornøyd med prestasjonen, selv med seier mot Viking.

En annen treningskamp på Sandnes Stadion fikk jeg beskjed om å springe Arild Østbø rett ned på første corner. Roger Eskeland ville gi han en tøff start på kampen. Med utoverskrudd corner så det ganske dumt ut, men jeg lot meg rive med av Roger og gjennomførte.

Sandnes Ulf fremover

Jeg tror det blir viktig å få inn noen erfarne spillere som blør for drakta. Nivået i OBOS-ligaen er ikke høyere enn at du med litt flyt kan rykke rett opp, om du får et ganske bra lag som er godt trent og springer for hverandre (Ref 2011 versjon). Å få inn kameratskapet i gruppa er også viktig. Det tror jeg Bjarne Berntsen vet etter et langt liv i fotballen. Gutta må «kaste seg foran bussen» for kompisen og laget hver eneste kamp!

Fasilitetene er i Norges toppen og alt ligger til rette for at Sandnes skal ha et eliteserielag.

Hverdagen på Åndalsnes

Jeg ser lite kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen. Får med meg et par Sandnes Ulf kamper i året, og jeg følger selvfølgelig med lagets resultater. Mye av hverdagen på Åndalsnes går ut på og følge opp egne barn på og utenfor banen. Så satser på en ny Skjølsvik på Sandnes Ulf i løpet av 4-5 år! 

Jeg jobber nå som daglig leder i Åndalsnes IF. Der har vi bra med aktivitet med 98 deltagere på fotballfritidsordningen , 331 fotballspillere, 130 håndballspillere og en gjeng med ski og fridrettsutøvere. Vi har nå fått en ny storstue, Romsdalshallen (9er hall).

Både jeg og fruen savner folkene i Sandnes og passer på å komme innom en gang i blant. (Alt for sjelden) Lykke til med årets sesong til alle gauker!

Aksel #8

Annonse fra Obos-ligaen: