Gledelig jul og godt nytt år!

2020 skulle være vårt år, det skulle være lyseblått over hele linja. 13. mars nærmet seg, og alt lå til rette for en spektakulær åpning av vår nye storstue, Øster Hus Arena. Spenningen økte for hver dag, og vi skulle åpne med et brak i et lokaloppgjør mot storebror i nord.

Annonse:

Istedet ble det stengte dører og slukte lys som møtte oss denne dagen, verden snudde seg opp ned for oss alle. En hverdag ingen av oss kunne noen gang forestille seg. Vi fikk ikke lov til å spille fotball, vi fikk ikke lov til å gå på jobb. Mennesker ble syke, og uvissheten spredde seg som flammer i tørt gress.

Alt vi hadde sett frem til ble satt på pause, og ingen visste hva som ville skje. Vi ble alle frustrerte, bekymret, redde og usikre på hvordan dette ville påvirke Sandnes Ulf som klubb, hvordan spillerne og apparatet skulle omstille seg og hvordan økonomien kom til å se ut. Spillerne opplevde en stor usikkerhet når oppkjøringen ble avsluttet. De måtte tilpasse seg en ny hverdag med kun egentrening. All taktisk trening ble lagt på is, og fokuset ble flyttet til å holde fysikken oppe.

Med et helt nytt trenerteam og mange nye spillere, ble det kritisk for å kunne forme laget som skulle representere Sandnes i norsk toppfotball. Hvordan skape et lag og en lagfølelse når man ikke kunne trene sammen? Ukene og månedene gikk, mange løpemeter ble registrert og vi fikk endelig lov til å begynne å trene med kontakt igjen.

Vi fikk lov til å spille fotball.

Spenningen var derfor stor når vi tok imot Viking den 6. juni til treningskamp, til et helt tomt Øster Hus Arena. En historisk kamp på mange vis. Den største gleden var likevel at første mål på arenaen var lyseblått – da Adrian Berntsen banket inn 1-0 etter 34 minutter.

Vi fikk grønt lys for seriestart noen uker senere, og første seriekamp med publikum ble et faktum. Vi skulle møte Øygarden på hjemmebane, og vi kunne ikke bedt om en mer dramatisk kamp. Et målkalas uten sidestykke, hvor vi vant 4-3 etter scoring i sluttminuttene, og med fantastisk støtte fra publikum. Da gikk det opp for oss hvor privilegerte vi var som fikk spille på denne banen med så stor støtte fra hjemmefansen.

Hovedfokuset vårt som lag var å få en god hjemmestatistikk og det ble til de grader gjennomført! Når vi så reiste rundt i Norges land, var det ingen andre arenaer som kunne måle seg mot trøkket og engasjementet som vi opplevde her hjemme. Det mener vi har spilt en stor rolle i den fæle bortestatistikken vi fikk. Dette gjør at vi sitter igjen med en følelse av at vi har en vanvittig støtte i ryggen her på Øster Hus Arena, og at vi føler at dette er begynnelsen på noe stort.

Vi elsker å spille foran våre syngende fans, og vi klarer nesten ikke å vente med å få en fullsatt stadion med en lyseblå vegg i ryggen. Vi har satt umåtelig stor pris på tålmodigheten, forståelsen og engasjementet dere alle har vist oss i en utrolig utfordrende tid, og vi vil med dette takke dere for all støtte i 2020.

Vi lover å stille sterkere til sesongstart 2021, vår motivasjon har aldri tidligere vært høyere, og vi gleder oss til å bevise for byen og supporterne at vi kan nå langt.

På vegne av spillerne og trenerteam, vil vi si tusen hjertelig takk, og vil ønske dere alle en fin jul og et godt nytt år.

Annonse fra Obos-ligaen: