Hæhres lyseblå blogg

Rundens blogger er ingen ringere enn den tidligere markedssjefen i klubben Knut Erik Hæhre. Denne uken er det 15 år siden han begynte i klubben og gjorde en enorm jobb sammen med kollegaene sine i årene Sandnes Ulf gikk fra 2. divisjonsfotball via Adeccoligaen og opp til Eliteserien. I dag driver han konsulentfirmaet OKSE i Stavanger med stor suksess, men det lyseblåe hjertet banker fortsatt hardt.

Annonse:

Å være Sandnes Ulf-supporter er hardt — til tider beinhardt. Hvert år håper vi, men i litt for mange år på rad nå har det vært skuffelse på skuffelse. Antallet tilskuere på stadion blir færre og færre og frekvensen av gråe hår blir høyere og høyere (undertegnede inkludert). Derfor er det så utrolig deilig å føle at vi endelig er på gang igjen! Vi er virkelig med der oppe, og selv om — fortsatt — en bunnløs fortvilelse kan slå deg når du minst venter det (les: tre kjappe KFUM-mål, hallo! Eller 0-3 etter en halvtime mot Raufoss, facepalm) så er det en positivitet over laget vårt det er altfor lenge siden vi har fått kjenne på.

Hæhre.png
Knut Erik HæhreMarkedsavdelingen gjør en formidabel jobb med å by på seg selv i en uhøytidelig stil, det inviteres til kamp over en lav sko og man kan ønske velkommen til Norges flotteste fotballanlegg. Det er flott å se engasjementet hos Cecilie, Vetle og Øystein (og alle de frivillige på kampdag) og ære-være dem for timene de legger ned i jobben (tro meg, det er en livsstil). Men der vi er nå er det dessverre ikke mer pølsebonger, gaukekamper, dagens spiller-avstemminger eller bydelsinvitasjoner så kommer til å løfte taket. Jeg sier ikke at de skal slutte med alle påfunnene og konseptene, tvert imot — nettopp det er med på å holde interessen og opplevelsen oppe. Men det er min påstand at nevneverdig økning i tilskuertall fremover kun avhenger av to ting: Seiere og nytt kamptidspunkt.

Når det kommer til sportslige prestasjoner kan ikke markedsavdelingen bidra med mer enn positivitet og velmenende ord (selv om alle tre i markedsavdelingen har gjort seg bemerket i lyseblått i yngre år og sikkert har noen gode tanker!).

Men kamptidspunkt derimot! Der __ man legge trykk på Norsk Toppfotball, Fotball Media og nye rettighetshavere fra 2023.

Personlig mener jeg det har vært for mye testing og sosing med OBOS-liga-tidspunktene de senere år. Noen har hatt en fiks idé om å kjøre Eliteserien på søndager og bygge OBOS-liga-«produktet» på «mandager». Vel, tilfeldige fotballinteresserte setter seg ikke godt til rette i sofaen en mandag kveld for å se Sogndal - KFUM Oslo, til det har den internasjonale fotballen blitt for dominerende.

OBOS-ligaen fungerer som et påheng til Eliteserien — som en del av norsk fotball. Normale folk følger ikke med på OBOS-ligaen. Lokalpatrioter med forkjærlighet til byens lag følger OBOS-ligaen. Å tro noe annet mangler virkelighetsorientering. Så da må man legge til rette for særinger som meg (og deg som leser denne bloggen) som er glad i norsk fotball og Sandnes Ulf.

Hittil i 2022 har Sandnes Ulf spilt hjemmekamper mandager klokken 18, tirsdag klokken 18, torsdag klokken 18, lørdag klokken 16, søndag klokken 15 og nå til helgen, søndag klokken 15. Takk, men nei takk. Elleve hjemmekamper, seks tidspunkter, kun tre i helgen. Mandag til torsdag er jeg opptatt som trener for Austrått Gutter 10 eller med andre ting. Fredag og lørdag er familietid, selv om en lørdagskamp i ny og ne selvsagt går. OBOS-ligaen skal spilles søndager klokken 18! Samtidig som Eliteserien.

Hittil i år står Sandnes Ulf med et tilskuersnitt på 1736 og ligger på femteplass på tilskuertabellen, bak Brann, Start, Fredrikstad og Stabæk. Brynest har 972 (11. plass), så er det også nevnt. Lavest i Eliteserien er Tromsø med 2293, mens Jerv flyr høyt på opprykks engasjement med 2473. Det er snart tilbake på tresifret.

Tilskuersnitt siste 12 år:

 • 2022: 1736 (etter 11 hjemmekamper)
 • 2021: 1485
 • 2020: 387 (koronarestriksjoner)
 • 2019: 1306
 • 2018: 1667
 • 2017: 1596
 • 2016: 1723
 • 2015: 1987
 • 2014: 3038 (Eliteserien)
 • 2013: 3139 (Eliteserien)
 • 2012: 3841 (Eliteserien)
 • 2011: 1517
 • 2010: 1088

Dagens hjemmelekse er derfor todelt:

1. Klubben forteller Oslo om det nye felles kamptidspunktet for neste år (slik at Brynest også får spille søndager klokken 18).
2. Du som har giddet å lese helt hit spanderer en kampbillett på kompisen din til søndag — fortell hen at det blir gøy!

Annonse fra Obos-ligaen: