Hustad-dobbel sørget for deilig borteseier

Lørdagens seier mot Ull/Kisa ga hovedtrener Bjarne Berntsen sin aller første tre-poenger på bortebane. Poengene gjør at de lyseblå har kontakt med laget som ligger på sjette plass. Med full uttelling i sesongens siste to kamper kan det bety kvalifiseringsspill om opprykk til eliteserien. Det var det få som trodde da Berntsen tok over laget i sommer.

Annonse:

Ironisk nok var det tidligere Sandnes Ulf-trener Steffen Landro som stod på motsatt banehalvdel da Ull/Kisa tok i mot de lyseblå på Jessheim stadion. Landro ble hentet inn for å snu en vond trend for de gule og grønne. Laget hadde ikke vunnet på 12 kamper. En rekke som ble forlenget til 13 da Erlend Hustad satte inn sitt 12 mål for sesongen.

– Endelig fikk vi en borteseier etter å ha spilt flere gode bortekamper i det siste. Det er utrolig fortjent for spillerne som har jobbet hardt helt siden jeg overtok, sa Bjarne Berntsen til Stavanger Aftenblad etter kampen lørdag. – Vi er avhengige av hjelp, men kan gå forbi KFUM i neste kamp og håpe på hjelp fra andre lag. Vi har en meget tøff bortekamp i siste serierunde mot Start, fortsatte Berntsen til Aftenbladet.

Hustad_Ull_Kisa_061121.jpg
Fornøyd Erlend Hustad feirer sammen med spissmakker Mathias Bringaker.

Hjemmelaget Ull/Kisa har falt som en stein på tabellen, og selv om Landro har karret til seg noen poeng har seiere uteblitt. Sandnes Ulf var dermed favoritter inn mot kampen og gikk oppskriftsmessig i ledelsen etter knappe ti minutter på stadionuret. Erlend Hustad fikk med seg ballen innenfor 16-meteren og satte den iskaldt mellom beina på Kisa-målvakt.

Espen Berger og co i Sandnes Ulf forsvaret hadde stort sett kontroll på forsøkene til hjemmelaget. Allikevel fikk de gul-grønne et par farlige sjanser. 1-0 ledelse til de lyseblå holdt seg inn til pause.

Andre omgang og et hjemmelaget som hadde flyttet seg litt lengre oppover på banen. Et press som skulle gi Sørløkk og Ullensaker/Kisa utlikning. 

Spillet bølget frem og tilbake. Få sjanser til noen av lagene, helt til Hustad tok regien i et nydelig angrep. Moldenseren fikk ballen på midtbanen, satte fart og fikk med seg Ekeland og Baidoo. Sistnevnte serverte ballen til Hustad på et sølvfat, som på sin side ordnet gull og grønne skoger med 2-1 målet.

Feiring_Ull_Kisa_061121.jpg
Endelig kunne de lyseblå juble for seier på bortebane.

Berntsen og hans trenerteam har dermed klatret fra siste plass (16) til en foreløpig åttende plass på OBOS-tabellen. Pilen peker i riktig retning og lørdag 20. november inviterer de lyseblå til sesongens aller siste hjemmekamp. Innspurten kan bli meget spennende og da vil støtten fra tribunen være uvurderlig!


Annonse fra Obos-ligaen: