Hvor er de nå? Midtbanetalentet Fredrik Midtsjø

Det var en ung, talentfull midtbanespiller som kom til Sandnes vinteren 2014. Rosenborg-spilleren hadde behov for spilletid på øverste nivå i Norge og et sesonglangt låneopphold var et faktum. Da Midtsjø dro tilbake til Trondheim hadde han 28 kamper og fem mål med seg i bagasjen fra oppholdet i gaukebyen. Foto: Trønderavisa.

Annonse:

– Da jeg kom tilbake fra Sandnes visste jeg det kunne bli en mulighet for å vise at jeg var god nok og den muligheten fikk jeg. Klubben viste meg tillit fra dag én. Jeg var ganske usikker på posisjonen min i laget før dette, men etter første serierunde ble all tvil feid til side, fortalte han i 2016 til Nettavisen.

– Selvtilliten vokste gradvis utover i 2015-sesongen. Den tilliten jeg fikk da, gjorde meg godt.

2015 endte med seriegull, cupgull og masse lovord for 22-åringens del. Midtsjø havnet litt i skyggen av folk som Ole Selnæs, Mike Jensen, Alexander Søderlund og Pål Andre Helland, men det hadde lite å si. I løpet av en sesong der midtbanemannen kun sto over én av totalt 30 ligakamper, gikk han fra å være talent til å bli en å regne med.

Fredrik_Midtsjø
Tiden i Sandnes Ulf var viktig for Fredrik Midtsjø

Lagkamerat, og på den tiden landslagskaptein, Per Ciljan Skjelbred, trakk fram låneoppholdet i Sandnes i 2014 som en viktig faktor for Midtsjø sin enorme utvikling. – Jeg har en kompis der og fikk med meg at Fredrik var den beste spilleren i Sandnes. Han har vært god over lang tid og det handlet om at han skulle få utvikle seg på et best mulig lag over tid. Da han ble satset på i RBK sist sesong, så vi det igjen, hvordan han tar steg når han får sjansen.

Fredrik Midtsjø selv trakk også frem at tiden i Sandnes var veldig positiv. – Tiden der var god for min del. Jeg fikk kjenne på nivået i Tippeligaen og hvordan det var å spille regelmessig der. Jeg hadde spilt på andrelaget til Rosenborg en stund og måtte ta steget opp til Tippeligaen. Jeg måtte føle at jeg kunne prestere der, også, og det gjorde jeg, fortalte Midtsjø til Nettavisen.

Sesongen for oss lyesblå gikk så som så. Vi endte opp helt sist i Tippeligaen, med kun 22 poeng etter 30 kamper. Midtsjø på sin side blomstret i midtbanerollen og sto fram som en av klubbens beste.

- Det var en ny situasjon for meg å ligge i bunnen. Jeg fikk kjenne på hvordan det var. Vi kjempet ganske lenge for å holde plassen, og holdt ut ganske lenge, men det er klart, du får mer selvtillit av å spille i toppen. Men det gjorde meg også godt å kjenne på det presset som er i at klubben du spiller for kan rykke ned, fortalte han.

437029-0
Midtsjø var god i den lyseblå trøyen

LANDSLAG OG EUROPA
Midtbanespilleren overbeviste så mye i Rosenborg at han allerede i 2016 ble tatt opp til det norske A-landslaget. Da hadde han allerede 38 landskamper på aldersbestemt nivå. Interessen for spilleren vokste sammen med hans prestasjoner, og i august 2017 signerte Midtsjø under på en fem-års kontrakt med nederlandske AZ Alkmaar. Da hadde unggutten fra Stjørdal virkelig tatt steget ut i europeisk fotball.

Nivået i Nederland tok han greit og står til nå oppført med 86 kamper og tre mål. Forrige sesong spilte han 23 kamper for AZ som endte på 2. plass i Eredvisie, i tillegg syv kamper i Europa League, blant dem to oppgjør mot Manchester United. Så bra har han spilt at han i sommer har blitt koblet til toppklubber som Red Bull Salzburg og Napoli. Italienske medier snakker om overgangssummer rundt 10 millioner euro, altså i overkant av 100 millioner norske kroner, om Napoli skulle velge å legge inn et formelt bud.

Siste ord i Fredrik Midtsjø sin fotball-karriere er med andre ord ikke skrevet. Vi er stolte over å ha hatt en spiller av Fredrik sitt kaliber i klubben, samtidig som Sandnes Ulf var et viktig springbrett i hans videre karriere. Da han dro tilbake til Rosenborg fikk han med seg denne meldingen på veien: Vi vil takke Fredrik Midtsjø for tiden hans i Sandnes Ulf, og hans fem scoringer i Tippeliga-sesongen 2014 for de lyseblå. Han reiste tirsdag tilbake til Trondheim og Rosenborg. Atpåtil ble scoringen hans mot Molde kåret til det tredje fineste målet i 2014!

Lykke til videre, Fredrik!

 

Neste mann ut er Hannes Halldorsson

Annonse fra Obos-ligaen: