I fjor vant hun 1 million kroner. I år står hun på scenen selv som foredragsholder!

Under Næringslivsdagen i 2022, utkonkurrerte Rebecca Sjølie de andre finalistene i Garderobemillionen og stakk av med 1 million kroner investert i selskapet sitt ReLi. I år står hun på scenen selv som foredragsholder. Bli bedre kjent med henne her!

Annonse:

Under Jobba 2023 – Næringslivsdagen 8. juni på Øster Hus Arena står Rebecca Sjølie på scenen som en av foredragsholderne.

Et drøyt år etter seieren i garderoben tok vi en prat med Rebecca Sjølie for å høre hvordan ting har gått siden sist, og hvordan det hele startet:

- Vi startet ved langgata i Sandnes. Ideen er at i dag kjøper og forbruker vi ekstremt mye, og tanker er at om vi bare hadde delt litt mer og hatt litt mer sirkulær økonomi innarbeidet i dagliglivet, så hadde det vært til fordel for planeten, menneskene og for lommeboken og for skapplassen. Det vi gjør er at vi leier ut klær gjennom en digitalløsning som er nettsiden vår, i tillegg til at vi har to showroom, nå i Stavanger og Oslo.

- Konseptet fungerer slik at de som bestiller på nett får da levert klærne helt hjem til seg, og kan selv scanne når de vil bli hentet. Dette kan hjelpe folk med å slutte med å kjøpe klær som de bare henger bort og støver bort, forteller Sjølie engasjert.

Hvor var du i livet da du fikk ideen til dette?

- Konseptet er utbredt i andre land, bare ikke i Norge. Jeg bodde mange år i Australia og leide klær selv. Et av de selskapene jeg var med å starte der, leide jeg klær av selv i mange år og syntes dette var så bra, og så var det litt tilfeldig at jeg flyttet hjem pga covid. Her hjemme fant jeg ikke tilbud som passet meg, så da var det en litt løs samtale med min medgrunder om hvorfor ikke vi bare kunne starte det opp selv da, fortsetter hun.

Hvordan var starten med covid og alt?

- Det som er interessant med ReLi er at det handler om tilbudet vi gir til kunden, men det er en stor del av arbeidet som går på kunnskapsdeling og «awareness» som vi kaller det. Vi pratet med studenter, holdt foredrag og spredde kunnskap om klesindustrien og om andre løsninger som er grønnere. Men det var ikke 1000 kunder på dag 1, men folk satte pris på det og vi hadde showroom i vårt eget hjem som folk kom og prøvde hos oss i Sandnes.

reli 2.jpg
Rebecca i sitt showroom i Stavanger

- For ett år siden var du en av finalistene i garderobemillionen under Næringslivsdagen i 2022, hvordan var det?

- Jeg kjenner godt til Innovation Dock og Nils-Henrik, og har stor tiltro til dem som aktør, og det de driver med. Så tenkte jeg hvorfor ikke søke? Det vi ikke visste var omfanget, at det faktisk var 80 bedrifter som hadde søkt, og da vi fikk beskjeden om at vi fikk komme inn på «pitching» så var det allerede en seier for oss!

Hvordan var det å skulle «pitche» for investorene som satt rundt deg i garderoben?

- Jeg har sett mye på den UK versjonen av «Shark Tank» så jeg hadde en forestilling om hvordan det var å bli «grillet» av investorer. Det som var litt utfordrende var at de 13 investorene sitter rundt deg i garderoben mens du står midt på gulvet så det å holde øyekontakt med alle var ganske vanskelig! Jeg hadde med notater, men det var bare å glemme for det var så mye å holde styr på. Så var det spørsmål fra alle kanter, og jeg svarte så godt jeg kunne til investorene, men hadde ikke sett for meg å vinne, sier en engasjert Sjølie.

På scenen på kvelden samlet alle finalistene seg rundt konferansier Nils-Henrik Stokke. Han åpnet konvolutten og leste opp navnet som hadde imponert investorene mest og som fikk 1 million kroner investert i selskapet. Der stod det: ReLi

NLD-0512.22-06933.jpg
Og vinneren er: ReLi!

Hva tenkte du da? 

- Da de ropte opp navnet mitt på scenen var det uvirkelig! Det som var litt rart var at mange av selskapene vi konkurrerte mot er jo selskaper vi har og fortsatt ser veldig opp til og beundret, så at vi vant var bare helt utrolig stort for oss, forteller Sjølie når hun mimrer tilbake til 12. mai i 2022.

- Resultatet den dagen var ikke bare på grunn av det som skjedde i garderoben, men mange års hardt arbeid for å komme i den situasjonen, fortsetter hun.

 

NLD-0512.22-06835.jpg
Torsdag 8. juni går Jobba 2023 av stabelen på Øster Hus Arena

Hvordan var tiden etter du vant 1 million kroner til ReLi?

- Dette ga grunnblokken til å fortsette investeringsrunden før jul hvor vi hentet 4 millioner til, så uten den Garderobemillionen hadde ikke vi stått så sterkt i neste runde.

- 2 av de i panelet har også blitt 2 av våre beste rådgivere i etterkant, så vi har mye å takke dette konseptet for og er utrolig takknemlige for!

Hvis du skal gi et råd til kommende startup bedrifter som skal være med i Garderobemillionen 8. juni i år, hva er de?

- Senk skuldrene, folk er folk, og uansett er det en god opplevelse og veldig lærerikt uansett.

- Det å måtte argumentere og stå til forsvar for hvordan du opererer på ulike måter er en bra erfaring å oppleve, avslutter hun.

jobba oppdatert .png

Ønsker du å delta med din startup bedrift i årets utgave av Garderobemillionen torsdag 8. juni på Øster Hus Arena? Meld deg på her!

Vil du høre Rebecca Sjølie og de andre foredragsholderne på scenen under Jobba 2023 – Næringslivsdagen på Øster Hus Arena torsdag 8. juni? Les alt om arrangementet og kjøp billetter her!

#jobbajobbajobba #delerminnerforlivet

Annonse fra Obos-ligaen: