Jenter 16 med historisk seier i Danacup

I mange år har Sandnes Ulf farget Danacup lyseblått. I dag gikk J16 helt til topps i A-sluttspillet og stod igjen med edelt metall etter ekstraomgang. Jentene vant 1-0 mot Mexico United.

Annonse:

– Det var et knalltøft sluttspill. Jubelen var helt enorm da dommeren blåste av ekstraomgangen, forteller hovedtrener Torbjørn Mannes Johansen til Sandnesposten.

I år har Sandnes Ulf sitt jenter 16 lag levert skyhøye prestasjoner under Dana Cup. De kjempet seg gjennom gruppespillet, videre til sluttspillet og vant 1-0 mot et akademilag fra Mexico City.

J16_Danacup_22_03.jpg

– Vi kom til finalen i 2019 med akkurat samme laget, men da tapte vi finalen i ekstraomgangen. I år var det endelig revansj. Jentene har hatt en enorm innsats hele veien og det har vært tøffe kamper hele veien til sluttspillet, sier Johansen til byens avis.

Finalen var en jevn og tett kamp. Etter to omganger var stillingen fortsatt 0-0. Nå skulle kampen avgjøres på ekstraomganger. I slutten av første ekstraomgang scoret jentene og vant med stillingen 1-0.

J16_Danacup_22_04.jpg

– Det var utrolig spennende og nervepirrende. Det var et knalltøft sluttspill og Dana Cup er en turnering med høyt nivå. Vi har møtt mye god motstand. Prestasjonen jentene har vist nå håper jeg kan skape ekstra oppmerksomhet rundt jentefotball i Sandnes Ulf, sier treneren til Sandnesposten.

Mannes Johansen synes det er flaut at Sandnes Ulf i 2022 fortsatt ikke har et damelag i toppfotballen.

– Vi håper at denne prestasjonen kan være med på å gjøre en forskjell. 

Etter kampen var det full feiring i garderoben. Senere i ettermiddag står hjemreise for tur.

– Det har vært et eventyr. Sportslig sett har det vært en ekstrem opplevelse. Vi har hatt store opplevelse både sportslig og sosialt. Det har vært veldig kjekt at så mange foreldre har blitt med, avslutter Johansen til Sandnesposten.

Vi gratulerer jentene, trenerteamet og alle involverte med trofeet!

J16_Danacup_22_01.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: