- Kent fortjener denne sjansen

Ordene kommer fra daglig leder Tom Rune Espedal. Mannen som hentet Eriksen til klubben for over sju år siden, og som ikke er sen på å innrømme at det er litt mer følelser involvert enn normalt når det gjelder denne overgangen. Foto: Nanco Hoogstad.

Annonse:

– Kent Håvard har vært en lojal og tvers gjennom proffesjonell spiller fra første dag han kom hit, sier Espedal. – Vi har hatt gleden av å ha han her i sju år. På den tiden har han vokst til å bli en av klubbens største profiler, kanskje blant de aller største de siste 10-20 årene, mener han.

– Vi hadde god dialog med Lillestrøm da de henvende seg, og her i klubben var alle enige om at Kent Håvard nå virkelig fortjente en sjanse i Eliteserien, medgir Espedal. – Det viser også at det er fortsatt mulig å nå drømmen, selv om det har vært både avslag og tilbakeslag i karrieren. Vi har fått henvendelser på Eriksen tidligere som vi har takket nei til, forteller klubblederen. – Denne gangen var det riktig for alle parter.

Espedal har vært med på både oppturer og nedturer. Han vet også at dette er en overgang som vil skape reaksjoner. – Jeg har full forståelse for at supportere reagerer, men hensynet til spilleren, hans familie og deres ønske var viktig her. Enkelt fortalt, så unner vi virkelig Kent Håvard denne sjansen, mener Espedal.

– Det er også viktig å understreke at vi fortsatt har mange gode offensive spillere i stallen, sier Espedal og sikter til nyankomne Mathias Bringaker, Jostein Ekeland, Maxwell Effiom, Artan Memedov og ikke minst Magnus Grødem.

– Avslutningsvis vil jeg, på vegne av klubben, takke Kent Håvard for alt han har gitt til Sandnes Ulf. Han har vært en ledestjerne på og utenfor banen. Vi ønsker han hell og lykke videre med nye utfordringer på østlandet. Kanskje treffer vi han på motsatt banehalvdel neste sesong, smiler Espedal.

Annonse fra Obos-ligaen: