Lagspilleren Velde

Velde Industrier AS er en av våre gode samarbeidspartnere. De er opptatt av å støtte opp lokalt og inngikk i 2019 en avtale om å være draktsponsor for Team Sandnes Velde, et lag som består av 12 - 15 åringer fra regionen. Vi tok en prat med Arild Klingsheim, salgssjef i bedriften.

Annonse:

Kan du litt om hvem Velde er i dag og hva dere består av?
– Velde er en familiebedrift med 300 ansatte som i år vil nå en omsetning på 1 milliard. Vi startet med pukk tilbake i 1984, som har utvidet seg etter hvert, og pukkverket vår i dag selger 2 millioner tonn masse i året og har ressurser til 80 millioner tonn.
– Vi har etter hvert blitt store på asfalt og har i dag asfaltanlegg i Bergen, Haugesund, Forus, Sviland, Mandal og Grimstad.
– De siste årene har vi fått en del store kontrakter hvorav den største i Kristiansand hvor vi skal legge 440.000 tonn asfalt på den nye motorveien mellom Kristiansand-Mandal. Vi har et stort fokus på miljøvennlige produkter og tror at de som har fokus på det i fremtiden blir vinnerne,  forteller salgssjef Arild Klingsheim

Nå er du inne på noe svært viktig Arild, men hva gjør dere konkret for å senke Co2-utslippene?
– Vi har et stort fokus på gjenbruk i asfalten og har kommet langt på det området. Det vil si at vi fyrer med trepallets samt å bruke asfalten på ny ved å frese opp gammel asfalt.
– På denne måten sparer vi mange tonn Co2 gjennom våre nye asfaltverk.
– Vi er i tillegg det eneste anlegget i Europa som har både pukk, asfalt og betong samlet på samme plass, og dette er også med på å spare kjøring mellom verkene i tillegg til at det er kostnadsbesparende. Vi har også investert 100 millioner i et miljøanlegg hvor oppgravd moll, stein og grus går gjennom en vaskeprosess og nye fraksjoner kommer ut. Dette har også en Co2 besparelse på 90 %, og vi bidrar også å spare fjell, sier en stolt Klingsheim.

Kan du fortelle litt om engasjementet dere har rundt Team Sandnes Velde?
– Vi er svært interessert i rekruttering og synes det er utrolig viktig at ressurser blir lagt inn der. Håpet og drømmen er jo at noe av engasjementet vårt gjennom slike prosjekter kan være med på å bidra til å få opp en lokal spiller, så det hadde vært veldig kjekt! 

Arild Klingsheim
Salgssjef i Velde, Arild Klingsheim iført den lyseblå Team-Velde drakten.

Hvordan opplever dere å være med i nettverket til Sandnes Ulf?
– Vi synes det er kjekt som lokalt selskap, med sterk lokal tilhørighet, å være med i et idrettsnettverk som Sandnes Ulf tilbyr.
– Jeg har mange gode opplevelser fra nettverkssamlingene klubben legger til rette for og et høydepunkt for meg var sykkelturen til Egersund i fjor.
– Personlig tror prøver jeg å få med meg det meste av aktiviteter. Det er en ypperlig mulighet å knytte relasjoner og bånd med andre bedrifter som igjen kan føre til business, avslutter Klingsheim.

Annonse fra Obos-ligaen: