Lønning leverte i debuten. Holdt nullen mot Raufoss

Bortekampen mot Raufoss var preget av stillingskrig, men også noen fete sjanser begge veier. Til slutt var det tp målvakter som kunne gå med hodet hevet høyt. Den ene debutant Sander Lønning. 18-åringen fikk sjansen i buret for de lyseblå etter både Aslak Falch og Pål Vestly Heigre var ute med skade. Oppgaven løste Sander med glans. Foto: Rune Helliesen

Annonse:

Det eneste som manglet i debuten hans var en scoring eller to for de lyseblå og tre poeng. Nå er ikke hjemmelaget Raufoss et enkelt lag å bryne seg på. I hvert fall ikke hjemme på Nammo stadion. Her er de ubeseiret. Den statistikken stod for fall tre og et halvt minutt inn i tillagt tid. Södlund får pirket ballen inn til en umarkert Kent Håvard Eriksen. Han får samlet seg, skutt og må se Raufos-målvakt redde ett poeng og Eriksen sitt skudd. 

Kampen bølget frem og tilbake i starten, med et lite overtak til hjemmlaget. Sandnes Ulf, for anledningen i en 4-2-3-1 stod kompakte i forsvar og hadde ingen store problemer med å ta av de få angrepsbølgene som kom. Utover i omgangen tok de lyseblå mer og mer over spillet og skapte noen småfarlige sjanser. Det ble også tid for nok en debutant da Magnus Grødem måtte ut med en hodeskade. Inn kom Mats Berge Sande. Med det en solid midtbanespiller inn, men kanskje en x-faktor på topp ut.

De fleste begynte å gjøre seg klar til pause. Men ikke vår alltid opp-ofrende spiss Kent Håvard Eriksen. Han fikk et innlegg innenfor 16-meteren. Skulle bare dempe ballen. Som en bulldoser hamret Raufoss forsvarer Alm inn i ryggen på Eriksen og et soleklart straffespark. For alle andre enn dommeren i alle fall. Han vinket uforståelig spillet videre og blåste for halvspilt kamp bare sekunder etter denne hendelsen.

Andre omgang startet med Sandnes Ulf overtak og godt spill. Korte avstander mellom lagdelene gjorde laget farlig i angrep. Og en rolig Lønning i buret som kontrollerte den bakre fireren på en god måte, gjorde at vi definitivt kunne få noe ut av denne kampen. 

Det var allikevel ikke kampen der vi hadde marginene på vår side. Eriksen headet i en bue over Raufoss-maålvakt, bare for å treffe tverligger. Et par skudd ble reddet og da den siste sjansen til Eriksen også ble reddet, ble det en «slik dag».

Gutta har allikevel all grunn til å være fornøyd med kampen, spesielt våre to debutanter Sander Lønning og Mats Sande. Etter kampen kunne Lønning røpe at han hadde litt nerver til Stavanger Aftenblad: – Jeg kjente det jo, men det er vel slik det skal være. Litt nervøs er bra, sa den svenskfødte til Aftenbladet. – Etter at jeg fanget det første innlegget, var jeg i gang og bare koste meg. Det er jo dette jeg trener for, så det var bare bra å komme i gang.

Trener Landro var også sånn noenlunde fornøyd med kampen: – Solid mot et lag som ikke har tapt hjemme, men vi burde scoret på alle mulighetene våre. Tror vi hadde vunnet med Rets på banen, sa Steffen Landro til Aftenbladet etter kampen.

Ny mulighet allerede mandag. Da møter KFUM i Oslo.


 

Annonse fra Obos-ligaen: