Maktdemonstrasjon hjemme mot Sogndal

6-0 mot opprykkskandidat Sogndal sendte hjem ekstatiske tilskuere. Etter småpene 12-0 i målforskjell på de siste to hjemmekampene kan Øster Hus Arena være stedet for god underholdning mandag ettermiddag. (Foto: Nanco Hoogstad).

– Her er er vi en stor vennegjeng, ydmyke og hardtarbeidende. Jeg kjente det med en gang jeg kom hit. Bjarne vil spille slik, det passer meg perfekt, fortalte kraftspiss Ramsland til Stavanger Aftenblads utsendte etter kampslutt.
– Vi er dødelige når vi kjører kjapt framover, det kan vi gjøre fordi vi vet at lagkameratene kommer etter og følger opp, følger første målscorer Halgunset opp.
– Vi spiller moderne høytrykksfotball, konkluderte hovedtrener Berntsen til Aftenbladet.

Høytrykk var det. Selv om gjestene fra saftbygda var aggressive de første ti minuttene. Da valgte hjemmelaget å ligge kompakt og lavt, noe som hindret store sjanser for Sogndal. Så, etter et brudd, snudde kampbildet fullstendig. For resten av kampen.

Sandnes Ulf var først og best i alt som skjedde på Øster Hus Arena. Kampvillige, passningsikre, akkurat tøffe nok. Og effektive.

Halgunset åpnet ballet for de lyseblå før Ekeland fikk kriget ballen i mål etter litt klabb og babb. 2-0 til pause.

Publikum hadde knapt satt seg igjen før Ekeland hadde en god mulighet. Så fikk Tore André Flo sine menn et par halvfarlige sjanser og muligheten til å komme inn i kampen igjen. Godt stopperspill, smarte backer og trygg målvakt hindret Sogndal å komme inn i kampen. Derfra og inn handlet alt om de lyseblå.

Unggutten Gullbrandur Øregaard startet kampen etter som Sødal var ute med karantene. Talentet takket for tilliten med en meget vakker 3-0 scoring. Da var nesten timen spilt, og konturene av den berømte spikeren i kisten satt. 10 minutter senere Ekeland sitt andre for dagen før Stølås kontant satte ballen i mål til 5-0. Stålinho satte kronen på verket få minutter før full tid med 6-0 og et ydmykende nederlag for opprykksjagende Sogndal.

Dette var først og fremst en lagseier. Men spesielt Horenus Tadesse var meget god. Midtbanegeneratoren dekker mye rom, har god fart og styrte midtbanen akkurat slik han ønsket.

Fredrik Pålerud takker Sandnes Ulf fansen. Foto: Nanco Hoogstad.

Pålerud sin avskjedskamp
6-0 seieren var også Fredrik Pålerud sin siste kamp i lyseblått. Den sympatiske høyrebacken tar turen til Sandefjord og eliteseriefotball. – Sandnes Ulf har vært en veldig fin opplevelse og det er vemodig å dra. Spesielt etter en slik kamp, sa han etter kampslutt. I garderoben måtte han si noen ord til sine lagkamerater før han dro i gang seiersropet.