Målkalas og tre deilige poeng

De lyseblå har hett en egen evne til å lage underholdning i form av spenning på slutten av kampene sine. Det var få som trodde at kampen mot Ranheim skulle bli særlig spennende etter at Taddese satte hodet på et perfekt innlegg og sendte Sandnes Ulf opp i 4-1 ledelse etter 37 minutt. Sluttresultatet 5-4 bekrefter at publikum fikk underholdning også i andre omgang. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

– Jeg fikk en liten gutt natt til lørdag, så begge målene var for han i dag, sier en smilende Jostein Ekeland til Sandnesposten etter kampen. Ekeland var toneangivende i hele kampen. Sammen med mange andre på hjemmelaget. Halgunset åpnet ballet med 1-0 scoring. Han strødde pasninger med største selvsikkerhet. Vant dueller på midtbanen sammen med Landu-Landu, Tadesse, Ekeland og Baidoo og var arkitekten bak mye av det som ble skapt.

Halgunset_Ranheim_150921_Hoogstad.jpg
Ingvald Halgunset åpnet ballet med 1-0 scoringen. (Foto: Nanco Hoogstad)

Første omgang ble virkelig et fyrverkeri av en kamp. Der hjemmelaget nesten har vært vaksinert mot å score, så vi tendenser til den velkjente «ketchup-effekten». Først Halgunset, så Ekeland, deretter en sylfrekk scoring av 18-åringen Jonas Aune, som debuterte fra start, og så Taddese. Samme spiller satte ballen i stolpen etter at Ranheim-målvakt var utspilt. Hadde Sandnes Ulf økt ledelsen til 5-1 hadde nok kampen i realiteten vært over. I stedet fikk Ranheim hjørnespark. Deres andre sjanse i omgangen. Deres andre mål. 4-2 og ny spenning i kampen.

Aune_Ranheim_150921_Hoogstad.jpg
Jonas Aune ordnet 3-1 målet i sin første kamp fra start. (Foto: Nanco Hoogstad).

Trener Berntsen brukte nok hele sin rutine på å berolige laget i pausen. Det tok nemlig ikke mange minuttene før Ekeland på nytt sendte publikum til himmels og økte ledelsen til 5-2. I kjent Sandnes-Ulf stil ble det allikevel meget spennende. 5-3 etter et klønete straffe og så 5-4 minutter før full tid. Det ble nervepirrende minutter på slutten, spesielt etter hele 7 tillagte minutter. Men denne gang hold spillerne hodet kaldt og sikret tre meget viktige poeng.

– I dag var det mye som klaffet, hele laget tok tak fra avspark, sprudlet og ville. For min del var det utrolig fint å få spille på venstresiden sammen med Ári (Mohr Jónsson) og Ingvald (Sandvik Halgunset), to kombinasjonsspillere som jeg trives sammen med, sa Ekeland til Stavanger Afteblad etter kampen. – Vi har vært langt nede, og igjen ble det hektisk på slutten, derfor var det så deilig å holde helt inn.

– Jeg håpet at vi hadde nok krefter og vilje til å stå i mot. Vi har hatt noen vonde opplevelser, derfor var det viktig å holde helt inn, understreket Berntsen til Aftenbladet etter kampen. som også fikk full klaff med startdebutant Jonas Brune Aune. – Det er veldig kjekt når du spotter unge spillere som har det lille ekstra, og han har vel ikke spilt seg ut.

Feiring_Ranheim_150921_Hoogstad.jpg
Berntsen og Zajic kunne endelig slippe jubelen løs. Her sammen med Heggem, Sleveland, Ringberg og Halgunset. (Foto: Nanco Hoogstad).

Se alle scoringene på nytt her:


Annonse fra Obos-ligaen: