Mannen bak spakene - tekniske Tommy

Har du noen gang lurt på hvem som er ansvarlig for lys og lyd på Øster Hus Arena? I dag skal dere få bli bedre kjent med Tommy Reiestad, en mann som har et brennende engasjement for Sandnes Ulf.

Annonse:

Tommy, du fortjener all skryt du kan få for ditt engasjement for Sandnes Ulf. Før vi snakker om din rolle i Sandnes Ulf, kan du fortelle hvem du er?
– Først og fremst, tusen takk for det. Jeg er 55 år, er godt gift, har tre barn og er bosatt i Smeaheia. Til daglig jobber jeg for NATOs IT organisasjon som leverer alle IT tjenestene til treningssentret på Jåttå. Jeg er ingeniørutdannet innen data og elektronikk. Ellers må jeg innrømme at jeg brenner for idrett, og har blitt veldig glad i Sandnes Ulf, smiler den hyggelige østlendingen.

Hva er dine arbeidsoppgaver i Sandnes Ulf og hvor lenge har du vært engasjert?
– Ja, hvor lang tid har jeg vært engasjert? Det hele startet i 2013 når Sandnes Ulf spilte i Tippeligaen som det den gang het. Jeg kom inn i mediateamet til Morten Wiik Larsen, men ble kort tid etterpå arrangementsansvarlig på våre hjemmekamper. Det å arrangere kamper på dette nivået var relativt nytt for klubben, og med min bakgrunn innen idrettsarrangement, ble vi fort enig om en plan for avvikling av Tippeligakamper. Vi fikk mye skryt for våre arrangementer og mange av tiltakene vi gjorde begynte også andre lag innføre. Læringskurven for klubben var bratt, men med pågangsmot og mange fantastisk flinke frivillige tok vi utfordringen på strak arm. Det er jeg stolt over være en del av, forteller en rørt Reiestad.

For deg som er litt «nørd» på IT og data, hvordan var det for deg å bli med i planleggingen av Øster Hus Arena, og ikke minst, flytte inn i vår nye storstue? Tommy gliser fra øre til øre før han engasjert begynner å fortelle.
– Jeg var så heldig å få lov til å være med i planleggingen av den tekniske delen, inkludert lyd, lys og multimedia. Øster Hus Arena er en helt annen verden enn Sandnes Stadion, med utallige muligheter innen publikumsengasjement. Vi har fått Norges flotteste arena der unge håpefulle 7-åringer føler seg som Messi på kunstgresset, der elitelagene til klubben kan få utvikle seg mot Norgestoppen og der konserter og arrangement skal tiltrekke seg tusenvis av engasjerte rogalendinger. Vi har så langt kun installert halvparten av det tekniske opplegget vi ser for oss, der storskjerm nummer to, flere lysshow og publikumsengasjement via storskjerm er noe av det vi håper kommer på plass etterhvert. Jeg gleder meg virkelig over fremtiden Øster Hus Arena kommer til å ha.

Du er en virkelig engasjert person, Tommy. Hva driver deg til å legge ned så mye frivillighet og tid for Sandnes Ulf?
– Mitt engasjement for idrettsarrangement startet i 1991, og jeg fikk blant annet en rolle i teamet rundt arrangementet for OL på Lillehammer. Den erfaringen og alle de kjekke opplevelsene idretten har gitt meg, gjorde at valget var enkelt å engasjere seg i Sandnes Ulf. Det å se denne klubben lykkes som klubb, på alle nivåer, er viktig for byen, for innbyggerne og for identiteten til Sandnes. Det å få lov til å bidra til dette gir meg motivasjon til å fortsette å utvikle Øster Hus Arena. Jeg er oppriktig stolt over både klubben og byen, og sammen har vi mange kjekke opplevelser i vente de neste årene, forsikrer Reiestad oss.

Vi takker Tommy for tiden og ikke minst for sitt engasjement for Sandnes Ulf. Slike personer fortjener oppmerksomhet, så gi han gjerne et klapp på skulderen neste gang du ser han. Det fortjener både han og alle frivillige som gjør en fantastisk jobb.

Annonse fra Obos-ligaen: