Mannes Johansen om den lokale satsningen og den helt spesielle sponsorklausulen

Torbjørn Mannes Johansen er trener for 2 aldersbestemte lag i Sandnes Ulf og driver også Proaktiv Eiendomsmegling i Langgata i Sandnes. Han er veldig fornøyd med å se at flere unge lokale spillere får muligheten på A-laget, og håper at dette er en trend som vil vedvare i fremtiden. Vi tok en prat med Johansen midt mellom både guttetreninger, jentetreninger og boligvisninger. (Foto: Her håper Mannes Johansen at flere lokale spillere får muligheten og tar vare på den).

Annonse:

Hvor kjekt å se at flere unggutter nå får sjansen?
– Det er utrolig kjekt, noe vi kanskje har savnet litt. Det er flere veldig gode juniorer på vei opp og å se at flere av disse får sjansen på dette nivået er utrolig kjekt og ikke minst at det er lokale gutter som har vært i klubben i hele sitt liv!

Hva betyr det for andre i klubben at de ser at det er mulig å nå gjennom?
– Jeg tror det betyr enormt mye, jeg er bl.a trener for gutter-11 og de snakker allerede om det. De ser at det er en drøm som er mulig å få til selv også hvis en jobber hardt nok.
– De snakker om det på treningene at de vil gå på stadion for å se ekte ulf-gutter i aksjon og det er kjempegøy.

I tillegg til å trene både klubbens gutt-11 lag og jenter-15 lag driver Mannes Johansen eiendomsmeglerfirmaet Proaktiv Eiendomsmegling med kontor i langgata i Sandnes. Som en del av samarbeidsavtalen ønsker de også her å være rause med å støtte klubbens satsning på egenutviklede spillere.
– Jeg har personlig alltid likt når unge egenutviklede spillere når opp og fram, og når vi tegnet samarbeidsavtale med Sandnes Ulf kom vi på at det var en artig og kjekk klausul og ha hvor vi belønner klubben for satsning på unge talenter, og gir en bonus for spillere som kommer fra egen ungdomsavdeling og debuterer på A-laget. 

proaktiv artikkelbilde.jpg
Proaktiv-banen: Her legges grunnlaget for utvikling for mange av klubbens unge spillere.

Hvordan var det å se Jonas Aune få muligheten mot Ranheim i forrige hjemmekamp, og ta vare på sjansen med både mål og godt spill?
– Jeg fikk faktisk frysninger av å se på det! Jeg vet hvordan det er å være ung gutt på fotballbanen og ha drømmer og håp om framtiden, og det å se han få den sjansen og spille foran hjemmepublikummet på Øster Hus Arena var utrolig kjekt. I tillegg var det fantastisk å se måten han scorer på og feiringen i etterkant. Det gledet hjertet mitt!
– For de andre unge spillerne i klubben, helt fra de minste til de som er i ungdomsavdelingen viser dette også at hvis en jobber hardt nok over tid så er alt mulig.

Noe av det første Bjarne Berntsen gjorde da han kom til klubben i sommer var å gå rett på junior kamp. Hva synes du om det?
– Det sender et kraftig signal til ungdomsavdelingen at hvis de står på, trener mye og er ambisiøse så er det mulig å komme opp og fram fra egen klubb. Det betyr mye for de som er unge fotballspillere i klubben som kjemper hver dag for å komme seg opp og fram.

Hva tror du blir viktig for å kunne produsere flere egenutviklede spillere i årene som kommer?
– Det viktigste tror jeg er å ha en «rød tråd» i klubben med en god sportsplan som forteller hvordan vi skal trene og spille fra de er unge, til de er juniorer og opp til A-lag. Det er viktig at alle drar i samme retning og samtidig opplever å bli sett av toppfotballen og ikke minst av de som er rundt A-laget. 

Hvordan ser du for deg fremtidens Sandnes Ulf? 
– Skal vi hevde oss i toppfotballen og i Eliteserien på sikt, må vi også ha spillere utenfra.
– Sandnes er en stor by, men ikke så stor at vi kun kan ha lokale, men hvis vi etter hvert kan ha et innslag med for eksempel 30 - 40 % lokale spillere har vi kommet langt. Andre klubber som Bodø Glimt, Tromsø, Stabæk osv viser at det er mulig å satse på unge lokale spillere og samtidig være konkurransedyktige, avslutter Mannes Johansen.

Se oversikt over SU 2 spillerne: (De som er uthevet har offisielle A-lags kamper)

Navn

Posisjon

Født årstall

Moderklubb

Tord Flolid

Keeper

2005

SU

Sander Lønning

Keeper

2002

AIK

Markus v. Nilsen

Keeper

2002

F&G

Even Berg

Keeper

2004

SU

Trym Thesen

Forsvar

2002

SU

Gullbrandur Øregaard

Forsvar

2002

F&G

Mirkan Bugurcu

Forsvar

2004

SU

Nicolai Gjertson

Forsvar

2004

SU

Adam Dalene

Forsvar

2004

SU

Erik Berland

Forsvar

2004

Bogafjell

Jesper Meisland

Forsvar

2003

Ganddal

Runar Engebretsen

Forsvar

2004

F&G

Torger Brueland

Forsvar

2004

Bogafjell

Daniel Braut

Midtbane

2005

Ganddal

Sebastian Rettore

Midtbane

2005

SU

Jonas Halvorsen

Midtbane

2005

Hundvåg

Anders Hiim

Midtbane

2002

Bogafjell

Sven Merkesdal

Midtbane

2003

Bjerkreim

Mathias Randeberg

Midtbane

2003

Vaulen

Endre Osenbroch

Midtbane

2004

SU

Christer Salvesen

Midtbane

2004

SU

Ørjan Eikehaug

Midtbane

2003

Lura

Filliph Kamfjord

Angrep

2004

SU

Artan Memedov

Angrep

2004

Sandved

Mosa Sultan

Angrep

2004

Bogafjell

Jonas Aune

Angrep

2003

SU

Elias Årsvoll

Angrep

2003

Ålgård

 

Annonse fra Obos-ligaen: