Marginer i mot i Fredrikstad

Det så lenge ut til at det kunne bli seier i årets første bortekamp. Nyopprykka Fredrikstad hadde fått en god start på sesongen med 3-2 seier borte mot Åsane. De var tydelig i flytsonen hjemme på eget kunstgress. To mål på tre forsøk og nok en tre-poenger for de hvitkledde.

– Vi kjørte over Fredrikstad etter gode bytter, men ble knallhardt straffet. Det skjer gang på gang i Obosligaen, kunne hovedtrener Steffen Landro fortelle til Stavanger Aftenblad etter kampen. – Vi har en vei å gå, vi må bli så gode at vi bikker kampene vår vei når vi presser på som her og mot Start, mente han.

Det er ingen tvil at Fredrikstad var mer en fornøyd med tre poeng da dommeren blåste i fløyta. Slik andre omgang utviklet seg handlet det meste om å forsvare seg for hjemmelaget. Tre bytter til pausen satte fart på et heller tamt Sandnes Ulf. Bølge på bølge med angrep. Og så mål av Erlend Hustad etter timen spilt. Akkurat da så det lyst ut. En høyst fortjent utlikning. Med høyt press jaget de lyseblå tre poeng. Og med antall sjanser handlet det til slutt om marginer. I mot. I begge ender.

Tidligere Ulf-stopper Mads Nielsen ble matchvinner i begge ender. Ryddet opp i eget felt og satte inn 2-1 scoringen med knappe 10 minutter igjen på klokka. Sandnes Ulf klarte aldri å mobilisere en skikkelig sluttspurt.

Som mot Start er det positive ting å bygge videre på og i rettferdighetens navn skulle de lyseblå hatt opp mot full pott etter disse to. Nå står vi med null.

Neste kamp er hjemme mot Ull/Kisa. Da finnes det bare en medisin og det er seier og tre poeng. For med dette mannskapet og fotballen som spilles handler det om marginer. Den rette veien.