MED AMBISJONER I BLIKKET

Når du står utenfor Øster Hus Arena, ser du på en fasade laget av vår gode samarbeidspartner Lie Blikk. Bedriften med over 40 års erfaring ble i sin tid startet av Tor Raymond Lie. Vi tok en prat med daglig leder i Lie Blikk, Kate Mariann Lie, bedriften som har bidratt til at vår nye storstue er så flott som den er.

Annonse:

Kate, for de som ikke kjenner til Lie Blikk, kan du fortelle litt om bedriften?
– Min far startet bedriften når han var 25 år i et hønshus på Tjelta. Så ble det verksted på Klepp, deretter Oalsgata. Etter hvert vokste vi ut av lokalene i Oalsgata, Dreierveien og nå sist fra Kvål på Ganddal. Nå holder vi til på Orstad hvor vi er 70 ansatte.
– Vi har naturligvis fokus på vanlig blikkenslagerarbeid, men vi utvidet satsningsområdet vårt for fem år siden til å bli en tak- og fasade entreprenør i tillegg, noe som har gått veldig bra. I tillegg jobber vi med trapp og rekkverk samt spesialdesign til hage, både inne og ute. Samtidig finnes det et stort behov ute i markedet for rehabilitering av gamle bygg og fasader, som også er noe vi har kompetanse på og arbeider med, forteller daglig leder.

Hvem er kundebasen deres? 
– Det er alt ifra privatkunder, mindre byggefirma, store entreprenører, stat og kommuner. Vi tilbyr produkter som flere har behov for, og derfor er kundekretsen vår stor og når bredt.
– Jeg ønsker også å trekke frem at vi har hatt og har et langvarig og tett samarbeid med Østerhus. De har vi samarbeidet med siden de i sin tid startet opp, og det er et samarbeid vi i Lie Blikk setter stor pris på.

Dere fikk en jobb i forbindelse med nye SUS, hvordan var den prosessen? 
– Det er et prosjekt vi er veldig stolte og ydmyke over å få. Det er det største prosjektet en blikkenslager noen gang har fått i Norge, og det er virkelig en tillitserklæring til alle våre dyktige ansatte.
– Jeg ønsker også å trekke frem at vi har fått et prosjekt i Lofoten, så du kan godt si at vi nå også satser på aktuelle prosjekter utenbys. Den jobben starter i august, så vi drar en gjeng opp for å kartlegge og orientere oss i området nå før vi tar sommerferie. Det er også et prosjekt vi er stolte av å få og noe vi virkelig ser frem til, fortsetter hun. 

Når dere nå har fått SUS prosjektet og begynner å få interesse for deres produkter også utenbys, det må si noe av kvaliteten i arbeidet dere legger ned og de ansattes innsats. Fortell litt om de ansatte?
– Det har du helt rett i. Vi er stolte av og glade i hver og en av de ansatte. De går på jobb hver eneste dag med fokus på kvalitet og service i våre oppdrag. Vi er heldige som har så mange dyktige folk innenfor sitt fagfelt, forteller en stolt Lie.

Hvordan tenker dere når dere ansetter nye mennesker i Lie Blikk?
– Som leder brenner jeg for å se potensialet i mennesker. Vi har alle forskjellige utgangspunkt i livet, og det å se en person få ut sitt potensial er en fantastisk reise. Det handler om å gi dem ansvar og tillit, det vokser de fleste på. Da opplever de å mestre, og når de mestrer, blomstrer de. Den kulturen er spredt ut i vår organisasjon og nettopp det er hovedgrunnen til at vi har så mange dyktige ansatte, forteller en stolt Lie før hun fortsetter; – Vi får bygge nyansatte opp og inn i vår kultur og får en gjeng som står på for bedriften.

Dere har virkelig satt deres fotspor på Øster Hus Arena. Kan du fortelle litt om leveransen i forbindelse med prosjektet?
– Det er klart vi er stolte over jobben vi har gjort i forbindelse med Øster Hus Arena. Når planleggingen av ny stadion startet, fikk vi tidlig være med i kalkulasjonsfasen med Masiv. Den gang var det utfordrende tider for vår bransje og jobben var viktig for oss å få. Jeg ønsker å skryte av et godt samarbeid med Masiv gjennom denne prosessen. Samtidig er det utrolig kjekt å få vise så godt igjen både på stadion og i Sandnes, hvor vi har hatt bedriften vår i alle år. Vi må også få frem at vi har hatt et langt samarbeid med Masiv akkurat som Øster Hus, med utolig mange spennende prosjekter.
– Ekstra kjekt er det at vi med Øster Hus Arena får vist fasadeplatene, et av våre satsningsområder. Det er ikke bare en svart plate, men de har en flott utsmykking. Ja, vi er stolte av resultatet og håper snart at flere enn 600 tilskuere skal få muligheten til å oppleve den fantastiske stadion Sandnes Ulf har fått, fortsetter en positiv daglig leder.

Lie Blikk har vært en del av nettverket til Sandnes Ulf en stund nå. Hva har du å si om nettverket?
– Først og fremst er det et spennende nettverk. Det er mange flotte bedrifter som er med. Det å spille på lag med nettverket og få relasjoner med andre gjør at også vi blir flinkere i vårt arbeid. Vi har erfaring med å være med i gode nettverk og Sandnes Ulf sitt nettverk er absolutt et godt nettverk å være en del av. 
– I tillegg er Sandnes en spennende by. Det skjer det masse spennende i sentrum, og det å få være med å sette byen på kartet, er viktig for oss i Lie Blikk, avslutter Kate før hun må løpe inn i et nytt møte.

Det er helt klart at Lie blikk gjør mye riktig og vi ønsker dem masse lykke til med pågående prosjekter.

Ønsker du å lese mer om Lie Blikk? Sjekk hjemmesiden deres her: lieblikk.no

Annonse fra Obos-ligaen: