Med i kampen om opprykk etter viktig seier mot Ranheim

Hodestøtet til Ingvald Halgunset sørget for 2-1 og et tre meget sterke bortepoeng i mandagens kamp mot tabellnabo Ranheim. Foto: Nanco Hoogstad.

Annonse:

– Det smakte godt etter den dårlige første omgangen vi leverte. Vi var mye bedre etter pause og særlig den siste halvtimen. Naturligvis fikk vi et press på oss de siste ti minuttene, men vi sto godt imot, sa en lettet Bjarne Berntsen til Sandnesposten etter kampslutt.

Første omgang var begredelig. Balltap på balltap, mangel på kollektivt press og lite energi. Det var derfor lite å si på 1-0 ledelse til hjemmelaget fra Ranheimsfjæra. Herman Kleppa hadde et ok forsøk, men tidligere Sandnes Ulf målvakt hadde få problemer med å redde skuddet fra høyrebacken.

– I pausen var beskjeden at vi ikke bare kunne stå i ro på egen halvdel. Vi måtte vise aggressivitet, og variere mellom høyt og lavt press, slik at vi kunne vinne ballen gunstig, fortalte Berntsen til Aftenbladet.

Det var rimelig tydelig at pausepraten hadde hjulpet godt på. Sakte men sikkert tok Sandnes Ulf, for anledningen i burgunder, over spillet og skapte flere sjanser. De lyseblå lyktes til slutt med sitt høye press da Frendrup sleivet ballen til alltid livlige Ringberg. Lynvingen dro seg inn i feltet og ble felt. Straffesparket satte Espen Hammer Berger trygt bak Ranheim-målvakten.

Bare minutter senere hadde Sandnes Ulf snudd kampen. Et perfekt innlegg fra Stølås, et godt løp av Halgunset, en nikk plassert forbi Frendrup og 2-1. Det kunne også blitt flere mål. Martin Ramsland jobbet godt på topp, men var ikke helt venn med ballen i avgjørende situasjoner. Helgunset-målet var allikevel nok til å sikre tre meget sterke poeng i Trondheim.

– Det er sterkt å komme tilbake etter en så dårlig førsteomgang. Det viser at vi er et godt fotballag når vi vil nok, konkluderte Berntsen ovenfor Stavanger Aftenblad.

Mandag 10. oktober venter Grorud hjemme på Øster Hus Arena. Denne kampen er årets «Kronekamp». Det betyr at det er gratis inngang og en gyllen mulighet til å heie frem de lyseblå til en plass blant topp 6 og kvalifiseringsspill.

Billetter til den kampen henter du ut her!


Annonse fra Obos-ligaen: