Midtbanetalent signerer for Sandnes Ulf

16 år gamle Kaloyan Kalinov Kostadinov har signert en 2-årskontrakt med Sandnes Ulf.

Annonse:
16-åringen Kaloyan Kalinov Kostadinov, i Sandnes Ulf-miljøet bedre kjent som "Kai", har gått gradene i Sandnes Ulf, og nå signerer talentet 2-årskontrakt med Sandnes Ulfs A-lag. 

Midtbanespilleren sier signeringen er kjempemotiverende.

- Dette er veldig stort for meg, og en drøm som går i oppfyllelse. Samtidig vet jeg at det er nå jobben begynner, sier "Kai" til SandnesUlf.no.

- Vært et mål for meg

Han har spilt for Sandnes Ulf i åtte år etter at han kom til Norge fra Bulgaria som 8-åring. Den reflekterte 16-åringen har flere treningsøkter med A-laget bak seg tross sin unge alder, og har opplevd å bli tatt godt i mot av A-lagsgruppa.

- Jeg føler meg veldig inkludert. Selv om jeg merker at ballen går mye fortere, og ikke minst at det er mye mer fysisk på A-lagstreningene kontra rekruttlaget, så føler jeg at jeg henger med. Nå skal jeg jobbe videre sånn at jeg kan vokse meg stadig bedre, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

"Kai" har allerede flere kamper bak seg på rekruttlaget i 4. divisjon, og er nå klar for å ta nye steg på A-laget. 

- Det å få kontrakt med A-laget har vært et mål for meg. Når jeg nå har signert A-lagskontrakt, blir det viktigste å gjøre det bra på treningene, hvor jeg opplever at jeg lærer mye. En absolutt bonus hadde vært å komme med i en kamptropp neste år, og kanskje få noen minutter i en a-lagskamp, forteller han.

Jobbe for laget

Sistnevnte har allerede vært tilfellet. I den uhøytidelige veldedighetskampen mot Sandveds A-lag i 2017, ble mange oppmerksomme på den tekniske unggutten som ble byttet innpå i 2. omgang. 

Og det er en ballglad spiller som nå har signert A-lagskontrakt.

- Selv om jeg liker å ha ballen i beina, så er det minst like viktig å jobbe for laget, både offensivt og defensivt på banen, sier han, og legger til at hans absolutte drømmeposisjon er indreløper. 

"Kai" ser med spenning frem til fortsettelsen i Sandnes Ulf, nå som A-lagsspiller.

- Nå er jeg klar for en sesong hvor vi skal gjøre det bedre enn i år, avslutter 16-åringen.

Endringer i stallen

Samtidig som en fra klubbens egen ungdomsavdeling kommer opp i A-laget, er det en som har vært lenge i klubben, som nå er klar for nye utfordringer.

Etter dialog med klubben er Vegard Aasen og Sandnes Ulf kommet til enighet om at Aasen skal søke nye utfordringer i 2019.

- Fra sport sin side i klubben mener vi det beste for Vegard nå er tillit hver eneste helg i form av spilletid, som er viktig for hans videre utvikling. Derfor ble vi enige om han nå kan søke utfordringer i en ny klubb neste år.

Det forteller daglig leder Tom Rune Espedal til SandnesUlf.no.

Aasen har vært tilknyttet A-laget fast siden 2015, og har spilt i en årrekke i klubben etter at han kom fra Lura som 14-åring.

- Vegard har hatt stor utvikling i Sandnes Ulf, og vi tror det er dette som skal til for at han skal ta det videre steget. Vi kommer til å følge spent med videre på hans utvikling, og ønsker han lykke til, avslutter Espedal.

Vegard Aasen endte med 28 obligatoriske kamper for de lyseblå. Foto: Rune Eikeland.
Vegard Aasen endte med 28 obligatoriske kamper for de lyseblå. Foto: Rune Eikeland.
Annonse fra Obos-ligaen: