Daniel_Braut_kontrakt_210222

Nok en proffkontrakt til lokal unggutt!

16-åringen Daniel Braut har i dag signert på en 3-årig proffkontrakt med Sandnes Ulf. (Foto: Sandnes Ulf/Vetle Høivik. Daniel Braut sammen med far Morten Braut).

Annonse:

Hovedtrener Bjarne Berntsen er fornøyd med utviklingen til Ganddalsgutten Braut
– Det er ikke ofte 16-åringer får profesjonell kontrakt! Han er en spiller vi fulgte tett i fjor høst som siste års gutt. Han trente med oss i en periode i januar før treningsleiren, og han var en av de ungguttene uten kontrakt som vi valgte å ta med til Tyrkia. Der fikk han også mye spilletid og klarte seg bra, noe som viser at det var et riktig valg. Daniel har gode fysiske forutsetninger, er løpssterk, duellsterk i tillegg til at han er målfarlig.
– Noe av det han må jobbe med er valg og forflytning. Han er en ydmyk og hardtarbeidende type og en flott person å ha i gruppen, forteller Berntsen.

Daniel Braut kommer opprinnelig fra Ganddal og det er moderklubben daglig leder Tom Rune Espedal ønsker å rette en takk til.
– Vi ønsker å takke Ganddal for godt samarbeid rundt Daniel, og ser frem til å fortsette dette også i fremtiden. Ganddal har vist at de gjør mye riktig og det er ikke mange år siden Egil Selvik (tidl. Sandnes Ulf, nå FK Haugesund-spiller) også kom til oss fra dem.
– Daniel har signert på en 3-års kontrakt og vi ser frem til å følge utviklingen hans, sier Espedal.

Hovedpersonen selv er fornøyd med å ha signert for de lyseblå.
– Det føles veldig bra! Det har vært et mål for meg en god stund. Jeg begynte å være med A-laget på treninger tidlig i januar. Det var et stort steg opp og mye høyere intensitet, men jeg følte jeg klarte å ta nivået på treningene etter hvert.
– Jeg fikk også muligheten til å være med på treningsleiren til Tyrkia, noe som var utrolig kjekt. Jeg ble bedre kjent med gruppa og det var veldig sosialt. Når vi skulle spille den siste treningskampen mot NK Veres Rivne fra Ukraina ble jeg litt overrasket over at jeg skulle få starte. Det var kjekt å få spille mot veldig god motstand og ekstra stas å få en målgivende til Tommy i tillegg, smiler unggutten som har et mål om å få spilletid i årets OBOS-liga.

– Målet mitt er å spille så mange kamper som mulig, og jeg skal jobbe hardt når jeg eventuelt får muligheten. Jeg vil også takke moderklubben min Ganddal som har hatt mye å si for meg. De har latt meg trene med eldre gutter og jeg har fått god matching på det. Ganddal betyr mye for meg og jeg ønsker å rette en stor takk til dem!

Vi gratulerer Daniel med proffkontrakt og ønsker han lykke til videre med utviklingen!

PS! Av kontraktfestede spillere er nå 13 av 21 spillere fra Rogaland. Det tilsvarer en andel lokale spillere på 61.9 %.

Annonse fra Obos-ligaen: