Ny utviklingsleder på plass

Sandnes Ulf har i dag sikret seg Ole Hjelmhaug som ny utviklingsleder. Hjelmhaug starter i jobben førstkommende mandag og vil ha ansvaret for utviklingsarbeidet i klubben. Han kommer fra jobben som hovedtrener/spillerutvikler i Ålgård FK.

Annonse:

Hovedpersonen selv er frem til den nye utfordringen;
– Jeg gleder meg veldig! Jeg har hatt en fin tid i ÅFK, men har savnet toppfotballen. Jeg har hatt de fleste roller i fotballen og opplevd hele spekteret, men ser frem til å jobbe i et team og bidra til å få frem flere unge talenter og være med å skape toppspillere.
– Jeg følte meg voldsomt ønsket av Bjarne Berntsen og Tom Rune Espedal og jeg opplever at vi er like på en del ting når det kommer til verdier som er viktige for at unge spillere skal ta det neste steget. Man er nødt til jobbe knallhardt som ung og ha struktur på egen hverdag. Det er viktig å prioritere døgnet godt og mitt mantra er at holdninger slår talent, alltid.

Hjelmhaug har selv spilt flere hundre kamper i både Eliteserien, Obosligaen i tillegg til landslagsspill og tror erfaringene hans kommer godt med i sin nye jobb.
– Erfaringene mine kommer godt med, og jeg har også gjort en del refleksjoner på hva jeg kunne gjort som ung for å blitt enda bedre. Noe av det viktigste jeg ser etter i hos unge spillere er tålmodighet. Man kan få spilletid som ung og ta vare på sjansene sine, men det er viktig at de forstår at hverdagen kommer og at de har gode folk rundt seg. Mange unge er ofte for utålmodige. Jobber du hardt over tid og har respekt for de etablerte og samtidig er ydmyk er sjansen stor for å nå langt. Denne jobben handler også vel så mye om å være med å utvikle mennesker som å utvikle fotballspillere. Vi skal ha en tett og god dialog gjennom avdelingene og hvis man er god nok, så får man muligheten.

– Jeg synes det er en veldig spennende klubb med Bjarne Berntsen ved roret, og det at han tørr å satse på unge spillere er noe som tiltaler meg veldig. Jeg har ikke blitt kjent med så mange enda, men har fått et veldig godt inntrykk av folkene i klubben og gleder meg stort til å starte arbeidet.

Daglig leder i Sandnes Ulf Tom Rune Espedal sier dette om signeringen av Hjelmhaug. 
– Hjelmhaug er ansatt som klubbens utviklingsleder. Hans rolle er å sørge for at utviklingsarbeidet holder den kvalitet og utvikling slik at vi når målet om flest mulig lokale spiller tar steget til vårt A-lag. Med hans erfaring blir han en viktig støttespiller for trener og spillere i utviklingsavdelingen, og ikke minst bygge en bro til A-laget.

– Vi ser frem til å Ole på plass fra mandag 4.oktober og vil takke Ålgård FK for en god prosess. Kanskje dette kan være starten på et tettere samarbeid mellom klubbene, avslutter Espedal.

 

Annonse fra Obos-ligaen: