Overtidsmål sørget for viktig seier

To minutter inn i tilleggstiden raget toppscorer Erlend Hustad ett hode høyere enn alle andre og stanget hjørnesparket fra Halgunset kontant i mål. Med det sendte han Øster Hus Arena og hele Sandnes-benken ut i ekstase og vill jubel. Tre ubeskrivelig viktige poeng og lønn for strevet etter en meget god kamp av de lyseblå. (Foto: Nanco Hoogstad).

Kampen startet på verst tenkelig måte. Etter bare tre minutter var Torbjørn Heggem uheldig og satte ballen i eget mål. Fredrikstad kjørte kampen det første kvarteret med tydelig ønske om både å kontrollere og øke ledelsen. Litt om litt jobbet hjemmelaget seg inn i kampen. Og da de først tok kontroll over midtbanen, vant dueller og andre-baller var det kun ett lag på banen. Gjestene fra plankebyen ble presset bakover, og tidligere Sandnes Ulf spiller Mads Nielsen hadde mer enn nok å gjøre. Han styrte forsvaret godt og slapp til få sjanser. Likevel burde nok både Baidoo og Bringaker, for anledningen foretrukket på topp, satt to av sine muligheter.

Etter at Bjarne Berntsen har fått litt tid til å sette sitt preg på laget, har de lyseblå fremstått mer solide. I tillegg har de hatt evnen til å snu kamper. Pausepraten hadde nok vært av den gode sorten, for et drøyt minutt inn i andre omgang takket Bringaker for tilliten med hans femte mål for sesongen. 1-1 og et hjemmelag som endelig hadde fått betalt for innsatsen.

Mål preger kamper og utlikningen var intet unntak. Fredrikstad tok litt mer over, og spillet bølget frem og tilbake. En tøff batalje og et virkelig severdig oppgjør. Hjemmelaget hadde fortsatt et spillemessig overtak med gjestene kom til et par farlige sjanser der ballen strøk stolpen til Aslak Falch.

Med ti minutter igjen på klokken entret raske Sander Ringberg og toppscorer Erlend Hustad banen. De byttene skulle vise seg å være en genistrek fra Berntsen og co. Hustad tok raskt kontroll fremover og vant dueller, mens Ringberg utfordret på høyrekanten. Et nydelig fremspill til nevnte Ringberg som ble stoppet på ulovlig vis inne i Fredrikstad sin 16-meter. Rimelig klart straffespark. Men ikke i følge dommer. Og i fotball er det teamet som dømmer som har det siste ordet. Et særdeles engasjert publikum ytret tydelig sitt mishag mot de samme fire.

Revansjen fra det forsmedelige tapet borte mot Fredrikstad skulle allikevel komme. Hustad sendte Øster Hus Arena til himmels med sitt tiende mål for sesongen og sikret tre uhyre viktige poeng for Sandnes Ulf.

Neste kamp er lørdag mott Ull/Kisa. Der møter de lyseblå gamle-trener Steffen Landro til det som nok blir et spennende og fartsfylt oppgjør.