Overtidstap mot Grorud

Etter at Baidoo hadde sendt hjemmelaget opp i en 2-0 ledelse var det få som trodde sine egne øyne da dommer blåste for full tid. Et sultent og heltent Grorud jaktet sjansene sine og snudde 2-0 til 2-3 på overtid. (Foto: Nanco Hoogstad).

– Vi var heldige og dyktige som ledet 2–0, men alt i alt var det slett ikke ufortjent at Grorud vant.
– Vi leder 2–0, men gir vekk ballen hele tiden som vi også gjorde før pause. Vi ga vekk ballen da Grorud reduserte, vi tapte duellene, ingen sikret bak.
– Det første straffesparket var helt unødvendig, vi er for seine, vi er på etterskudd, var hovedtrener Bjarne Berntsen sin dom til Stavanger Aftenblad etter kampen.

Med det oppsummerte han avslutningen på kampen. En kamp som var preget av få sjanser i første omgang. Det manglet litt på presisjon og de lyseblå fikk aldri i gang angrepsspillet. Det skal sies at Bringaker satte hodet på et flott innlegg fra Jonsson. Målet ble annullert for en noe omdiskutert offside.

Berntsen hadde foretatt fire endringer etter bortekampen mot KFUM. Halgunset fikk sin første start på over halvannet år. Effoim startet på topp sammen med Bringaker. Ekeland var kommet inn som kantspiller og Sæthre startet som midtbanespiller. Nye konstellasjoner som trengte litt tid å spille seg inn. Et par halvsjanser de første 45. Allikevel solid spill bak og et Grorud lag som kom til få sjanser.

Andre omgang startet litt som første sluttet. Litt tamt og med overtak i banespillet til gjestene fra hovedstaden. Landu-Landu kom inn like etter pausen og tok tak i midtbanen. Det gjorde at det ble mer rom for Baidoo som kunne flytte seg litt høyere på banen.

Og det var nettopp Baidoo som skulle ordne ledelse for Sandnes Ulf. Begge målene av den meget pene sorten. Velplasserte langskudd utakbare for Grorud-målvakten. Og da de lyseblå hadde store sjanser for å øke 2-0 ledelsen var det få som tenkte noe annet enn tre nye poeng i banken for Berntsen og co.

Bortelaget har OBOS-ligaens toppscorer. Oscar Aga hadde med seg 13 mål da han kom til Øster Hus Arena. Da han dro hadde han med seg 16. Tre mot Sandnes Ulf. To på straffe, på overtid.

Nå får Berntsen og hans team to uker med viktig trening før neste kamp borte mot Raufoss. Etter fem kamper på rad uten tap før Grorud-kampen, handler det om å mobilisere. Kampen om poengene i OBOS-ligaen er knalltøff og det skal koste både blod, svette og tårer.