Poengdelig i sesongens siste hjemmekamp

Rammen rundt årets siste kamp på Øster Hus Arena var bra. Familieaktiviteter og smilende supportere gjorde seg klar til et forsøk på å nå opp til kvalifiseringsplass. Seier mot KFUM med minimum to mål ville sette de lyseblå i fin posisjon inn mot Start-kampen neste helg. Jostein Ekeland ble også gjort stas på av Gaukereiret før avspark og fikk overrakt beviset på at han var blitt kåret til årets spiller av supporterne. (Foto: Nanco Hoogstad).

Første omgang var nok noe av det beste hjemmelaget har levert i år. Det forteller mye om jobben Bjarne Berntsen og hans trenerteam har gjort med spillerne. Tempo, aggressivitet, dueller og bra spill. Og god kontroll defensivt. Så bra at gjestene knapt kom til en skikkelig avslutning. Mens hjemmelaget hadde flere sjanser til å gå i ledelsen. Betaling for «strevet» og den formidable innsatsen kom minuttet før pause. En nydelig pasning fra Stålinho frem mot kaptein Ekeland. En ang tå satte ballen forbi en god KFUM-målvakt og en meget fortjent 1-0 ledelse til pause.

– Vi fikk en perfekt avslutning av første omgang, vi hadde sjanser i massevis, men det var ikke dagen. Erlend Hustad som hadde mange, deppet i garderoben, det hadde ingen grunn til. Det er hans mange mål tidligere som har satt oss i denne posisjonen, det sa jeg til ham, kunne Ekeland fortelle til Stavanger Aftenblad etter kampslutt.

Med det siktet han til utlikningen som kom rett etter pause. Gjestenes første skudd på mål. En flott scoring godt hjulpet av et uheldig touch på ballen fra Landu Landu. – Vi skapte nok til å slå Kåffa, det var klart en kamp det gikk an å vinne, konstaterte Espen Berger til Aftenbladet etter kampen.

Og selv om både toppscorer Hustad, Tadesse og Baidoo hadde noen store sjanser i løpet av de siste 45 minuttene, endte oppgjøret med ett mål til hver og dermed også ett poeng til hver av lagene. Akkurat nok til å beholde åttende plassen på tabellen. Og akkurat nok til at teorien gir de lyseblå mulighet til å få den siste kvalifiseringsplassen med seier mot Start neste helg.