Poengdeling mot KFUM

Poengfangsten fortsetter for de lyseblå. Selv om det i denne kampen var av den magre sorten, var det viktig å ta med seg ett poeng hjem til Sandnes.

– I begge de to siste kampene har vi kommet bakpå, for så å slå tilbake. Det er klart en veldig viktig egenskap for oss. Men samtidig er det unødvendig å bli jagende slik vi også måtte gjøre i denne kampen, vi har sjanser nok til å ta ledelsen lenge før KFUM scorer sitt første mål, understreket Bjarne Berntsen til Stavanger Aftenblad minutter etter kampslutt.

Det hadde nemlig hovedtreneren helt rett i. De lyseblå skapte mer enn nok sjanser. Noen av de ganske så store. Det handler om effektivitet og presisjon. Noe som begge lag manglet i første omgang. De første 45 minuttene ble en stillingskrig i varmen på Ekebergsletta. Noen få tilløp til muligheter for Sandnes Ulf, få, om noen sjanser til hjemmelaget «Kåffa».

De siste 45 minuttene hadde både spenning og underholdningsverdi. Og et Sandnes Ulf lag som stod høyere på banen og tok kontroll over kampen. – Det var surt å få et slikt baklengsmål. Spesielt i en periode hvor vi styrte det meste av spillet er det jo ikke greit. Men så gjorde vi noen bytter som nok en gang viste seg å være veldig gode, og vi overtok kampen fullstendig igjen, sa Sandnes Ulf-treneren til Aftenbladet.

Hjemmelaget ordnet 1-0 mot spillets gang. Tavakoli fikk gå uhindret opp på et innlegg og styrte ballen bak Falch med et velplassert hodestøt. Før det hadde både Baidoo og Bringaker hatt gode muligheter for å sende de lyseblå opp i ledelse.

Med 25 minutter igjen på klokken kom Maxwell og Ekeland inn. De ga laget mer energi og la opp til flere sjanser. Halgunset og Sæthre entret banen noen minutter senere. Det høye presset til gjestene ga til slutt uttelling. Ekeland plukket opp ballen i 16-meteren, fikk skutt. Returen fra Kåffa-målvakt satte Bringaker sikkert i mål og utlikningen var et faktum. Intet mindre enn hva Sandnes Ulf fortjente.

Det ble skapt et par halvsjanser på overtid, men denne gang klarte ikke laget fra Sandnes by snu kampen til seier.

Neste mulighet for tre poeng kommer lørdag. Da tar Sandnes Ulf i mot Grorud.