Råsterk opphenting sikret poengdeling

– Vi var gode den siste halvtimen og kunne fort scoret ett mål til, men KFUM er gode og vanskelige å spille mot. Vi er veldig fornøyde med at vi kommer tilbake i kampen. I Sogndal snudde vi kampen til seier. I dag klarte vi uavgjort, kunne hovedtrener Bjarne Berntsen fortelle Sandnesposten etter kampslutt. Foto: Nanco Hoogstad.

Annonse:

– Vi starter kampen litt for passivt. KFUM er et godt lag og de involverer de sentrale midtbanespillerne sine ofte. Det ble for store avstander hos oss, og de pirket baller inn mellom oss. Vi fikk justert det i pausen, fortalte Berntsen videre til byavisen.

Scenen var satt da Sandnes Ulf på fjerdeplass tok i mot KFUM på femte. Rett og slett et nytt topp-oppgjør på Øster Hus Arena etter landslagspausen. Og kampen startet som Berntsen fortalte. Litt for lite trøkk fra vertene og bra kontroll på midtbanen for gjestene fra hovedstaden. Det var allikevel mer tilfeldigheter og flaks som førte «Kåffa» opp i ledelse. Sander Lønning misset på innlegget og Hestnes sendte de rød-hvite opp i 1-0.

Etter pause hadde Berntsen og hans team justert presshøyden og intensiteten økte. Hjemmelaget styrte kampen og kom til flere halvsjanser. Men det som ofte skjer i gode perioder - motstander fikk én sjanse. Og økte ledelsen. Et riktig fint angrep som Hoseth avsluttet til side for en sjanseløs Lønning.

Ringberg_KFUM_200622.jpg
Sander Ringberg var frisk mot KFUM og ble kåret til dagens spiller av supporterne. Foto: Nanco Hoogstad.

De 1.774 fremmøtte måtte vente til drøye timen var spilt før Sandnes Ulf fikk uttelling. En god Ringberg snappet ballen i feltet til KFUM, ble felt og tildelt straffe til få protester. Tommy Høiland var sikker fra krittmerket og så var Sandnes Ulf med i kampen igjen.

Høiland_straffe_KFUM_200622.jpg
Sikker straffescoring fra Tommy Høiland. Foto: Nanco Hoogstad.

– Straffescoringen ga masse energi til laget. Det er litt kjedelig at vi ikke spilte sånn fra starten av. Det viser at vi er gode fotballspillere, kunne Høiland meddele Stavanger Aftenblad etter kampen. 

Oppildnet fra publikum spilte de lyseblå fin fotball og kom stadig nærmere utlikning. Og hadde Lønning bommet på første målet, gjorde han det godt igjen med et langt utspark som Høiland stusset videre til Ramsland. Toppscoreren tok ballen med seg forbi KFUM-målvakt. 2-2 og fortsatt mulighet for en scoring som kunne sikret tre nye poeng.

Ramsland_fans_KFUM_200622.jpg
Ramsland feirer scoringen sin med hjemmefansen. Foto: Nanco Hoogstad.

– Det er kamper som dette vi i alle fall ikke må tape og helst vinne hvis vi skal være med helt oppe i toppen. Det er ikke første gangen vi har havnet under og slått tilbake. Vi er greit fornøyd med ett poeng, kunne Martin Ramsland fortelle til Aftenbladet. 

En sterk opphenting som, med litt flaks, kunne endt opp i tre poeng. De lyseblå er uansett med videre i toppen av OBOS-ligaen og møter Åsane i Bergen mandag. Før det tar de turen til «Okka» by for cupoppgjøret mot EIK.

Halgunset_KFUM_200622.jpg
Dagens kaptein Ingvald Halgunset tok seg god tid med supporterne etter kampslutt. Foto: Nanco Hoogstad.
Stølås_KFUM_200622.jpg
Stølås og Aune skrev autografer og pratet med ivrige supportere etter kampslutt. Foto: Nanco Hoogstad.


Annonse fra Obos-ligaen: