Ringberg-suser sikret seier mot Stabæk

Sandnes Ulf befester sin posisjon på toppen av OBOS-tabellen etter en råsterk borteseier mot Stabæk. Sander Ringbergs praktmål var eneste scoring på Nadderud. Nå står de lyseblå med full pott etter sesongens fire første kamper. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

– Slike baller elsker jeg, det var bare å starte opp og satse på at min hurtighet var nok mot deres forsvar. Kontringen og treffet mitt var helt perfekt, det var rett og slett herlig å se ballen gå inn bak keeper. Skuddet var i alle fall rimelig hardt, understreket Sander Ringberg ovenfor Stavanger Aftenbladet i går kveld.

– Det var ikke veldig mye vi skapte framover, samtidig var vi så bastante bakover på banen at det skulle vise seg at det faktisk var nok med den ene store sjansen vi fikk i denne kampen avgjorde det hele, fortsatte han til Aftenbladet.

Sander_Ringberg_Stabæk_250422.jpg
En meget fornøyd Ringberg etter 1-0 seieren.

Kort oppsummert handlet kampen mot Stabæk om å hindre mål i mot, samtidig å være presis nok på kontringer og sette de sjansene som kom. Og det gjorde Ringberg. Etter et Stabæk-hjørnespark vant Jostein Ekeland kula og sendte lynvingen Ringberg på løp. Han tok med seg ballen, sprintet fra sin oppasser og begravde skuddet utakbart for Stabæk-målvakt. En virkelig vakker scoring.

Kampen igjennom var forsvaret med Heggem, Berger og Stålinho særdeles solid samtidig som Landu-Landu, Tadesse og Halgunset patruljerte foran forsvars-trioen. På vingbackene var nevnte Ringberg en konstant trussel med sin fart og unge Hiim solid som vanlig. Også spisene Ekeland og Høiland tok del i kollektivet og gjorde jobben defensivt. 

– Vi ble så lave fordi Stabæk er gode og ikke minst tålmodige når de har ballen. Banen var nok medvirkende til at Stabæk sjelden ble farlige. Ingen av lagene hadde trent på gress før oppgjøret og Stabæk, som er et teknisk fintspillende lag, har ingen fordel med slike baner. Det betyr jo ingenting for oss selvsagt, og guttene skal ha all honnør for at de fulgte planen til punkt og prikke, kunne hovedtrener Bjarne Berntsen fortelle til Sandnesposten etter seieren var sikret.

– Spillerne viste stor lojalitet og vi visste at noen overganger ville komme. De fikk vi også. Både det angrepet hvor Hiim avslutter, og ikke minst det angrepet Halgunset avslutter med å skyte like utenfor. Der pleier han vanligvis å treffe mål, men det var nære på, fulgte Berntsen opp til Sandnesposten.

Lagjubel_Stabæk_250422.jpg
Lyseblå jubel på Nadderud.

Hjemmelaget klarte å spille seg til noen få sjanser. Få veldig store. Med unntak av en gedigen sjanse på overtid av overtiden. Utrolig nok havnet forsøket fra 8 meter over Aslak Falch sitt mål og de lyseblå kunne juble for tre meget viktige bortepoeng. 

Nå venter nesten to uker uten seriefotball før vi tar i mot Fredrikstad på Øster Hus Arena. Oppfordringen til Berntsen er klar; 
– Nå håper jeg virkelig at publikum kommer på kamp mot Fredrikstad. Vi spiller på en håpløs ukedag med tanke på publikum, men det vil være utrolig kjekt om folk får til å komme på stadion for å støtte tabellederen mot Fredrikstad.


Annonse fra Obos-ligaen: