Røde Kors kurs for spillere og trenerteam

Den siste tiden har vist oss alle hvor viktig det er å være forberedt og gripe inn når ulykker skjer. Mandag denne uken hadde Røde Kors kurs med fokus på hjerte- og lungeredning og bruk av hjertestarter med deler av A-laget. Første gruppe ut var Ingvald Halgunset, Sander Ringberg, Ari Mohr Jonasson, Sander Lønning, Markus Vassøy Nilsen, Artan Memedov, keeper-trener Jason Wyn-Jones, medisinsk koordinator Amanda Andelic og daglig leder i Movon Eirik Hammerseth.

Annonse:

Keeper-trener Jason Wyn-Jones kunne fortelle om en nyttig seanse sammen med Røde Kors på Øster Hus Arena.
– Det var en nyttig erfaring og en god opplevelse. Vi har jo sett i EM med situasjonen rundt Danmark og Christian Eriksen hvor viktig det er å handle raskt.
– Vi reiser mye rundt i landet på kamper og det er ikke alltid det er fullt utstyrt og ting kan ta tid, så vi fikk god veiledning i hvordan vi kan bidra med å være beredt når slike ting oppstår.
– Det er ikke bare på fotballbanen det er viktig, men vel så mye ellers i hverdagen hvor vi med ganske enkle grep kan være behjelpelige og sørge for livsnødvendig hjelp.

Wyn-Jones som tok et lignende kurs for noen år siden, forteller om en nysjerrig og fokusert gjeng som tok kurset på det største alvor.
– Jeg må innrømme at det var ting jeg hadde glemt som det var godt å få en oppfriskning i, og guttene var veldig engasjerte underveis.
– Vi fikk øve på å legge hverandre i stabilt sideleie, starte hjertekompresjon og blant annet hvordan vi bruker elektrisk hjertestarter. 
– De hadde også fokus på hvor viktig kommunikasjonen med ambulansepersonellet/sykepleier er, samt det å skape trygghet og ro for den skade gjennom å prate med dem.

De neste ukene skal resten av teamet rundt A-laget i aksjon med det samme kurset ved god hjelp og veiledning fra vår samarbeidspartner Røde Kors.  

Annonse fra Obos-ligaen: