Rundens Bydelsklubb: Bogafjell IL

Rundens bydelsklubb til hjemmekampen mot HamKam lørdag kl 15.00 er Bogafjell IL.

Annonse:

Daglig leder Arild Sværen ser frem til kampen og forteller om et idrettslag som i likhet med bydelen Bogafjell har vokst kraftig de siste årene;

– Vi gleder oss til å se Sandnes Ulf mot HamKam i morgen og selv om mange naturligvis er borte på ferie skal vi vise igjen så godt vi kan i morgen i våre nydelige Bogafjell-drakter.

– Klubben vår har i dag 1150 medlemmer hvor fotballen består av mellom 8 - 900 av disse, så vi har blitt en stor klubb. I år hadde vi 80 påmeldte lag, noe jeg tror er nest mest i Rogaland så det er vi stolte av, forteller Sværen som har vært daglig leder de siste 4 årene, og jobbet tett i tospann med ildsjelen Kjell Inge Oftedal.

Mange bydelsklubber har hatt et utfordrende siste 1,5 år, men i Bogafjell har de kommet greit utav situasjonen:

– Det har gått overraskende bra vil jeg si, og det er få som har gitt seg pga pandemien. Om det er fordi folk er lojale eller om vi har gjort en god jobb ved å holde på de vet jeg ikke, men det er kanskje en kombinasjon av begge deler.

På anleggssiden har det også skjedd mye de senere årene og selv om Bogafjell har et moderne og flott anlegg er det en utfordring med kapasiteten:

– Vi har to 11-baner og en hall vi får låne til håndballen så det er trangt om plassen!

I høst skal det spilles 300 hjemmekamper så det blir liten tid til trening, men jeg tror alle gleder seg til å spille mye. Vi prøver å få på plass flere baner og jobber også med å få på plass et klubbhus, noe jeg tror vil bety mye for kulturen og samholdet vårt. Vi trenger også flere garderober og forhåpentligvis får vi en tomt fra kommunen og håper på litt økonomisk støtte også.

Rekrutteringsmessig har klubben vokst mye og Sværen trekker frem de mange ildsjelene som står på konstant:

– Blant annet gjengen som har trent 04-kullet i alle år. De har utviklet en kjempegjeng! De er første års-juniorer og var rundt 40 stykker lenge, hvor de nå er 25 igjen på juniorlaget. 3 stk. trener fast med A-laget, mens vi har 1 på JR-laget til Bryne, 3 i Sandnes Ulf, og 3 på Viking, i tillegg til at vi har klart å holde på svært mange. Det er mye takket være teamet deres og det viser at vi har gjort noe riktig, forteller en stolt daglig leder.

– Vi er også blant de største jenteklubbene i Rogaland og har mange ildsjeler der som brenner for jentefotballen, noe som er utrolig kjekt å se.

– Jeg må også få trekke frem 2011-kullet hvor de har 12-13 trenere som roterer på å ta treningene, og hvor mange er til stede og aktive selv om det ikke er «deres tur» til å ta treningen. Der har de bygget opp en god kultur og har også innført en «sosial trener» som er til stede for å passe på at alle har det fint til enhver tid.

Det er noe som har fungert utrolig bra, og som vi vurderer å innføre på andre kull også. På A-lagssiden er Arnt Ove Ivesdal både hovedtrener og sportslig leder og er også en kjemperessurs for oss, legger Sværen til mens han ser utover banen hvor flere unger bruker ferien sin på å spille fotball sammen i solskinnet.

Vi ser frem til å ønske Bogafjell velkommen på kamp i morgen kl. 15.00 når Sandnes Ulf tar imot HamKam til siste hjemmekamp før ferien. Spillere og ledere i Bogafjell som har på sine egne drakter vil også få gratis is i kiosken av Gabbi og få vist frem egen film på storskjermen på Øster Hus Arena.

Vi håper det blir en fin opplevelse forhåpentligvis toppet 3 poeng!

 

Av:Vetle Høivik, [email protected]

Annonse fra Obos-ligaen: