Sandnes Ulf løfter jentefotballen til neste nivå

Etter mange år med hardt arbeid har fotballjentene i Sandnes Ulf begynt å utmerke seg. I 2020 ble J14 kretsmestere. Samtidig var J17 kun to scoringer unna å gjenta bragden fra året før, da de vant kretsmesterskapet i J15. Lagene har ellers kvalifisert seg til finalespill i både nasjonale og internasjonale turneringer.

Annonse:

I høst ser vi at klubben for første gang også stiller med lag i 3. divisjon kvinner med en gjennomsnittsalder på troppen på kun 17 år, i tillegg til at Sandnes Ulf har lag i elitedivisjonene for både J17 og J15. Klubben har også et godt breddetilbud, med lag i lavere divisjoner, slik at alle som vil spille fotball skal få mulighet til dette. 

Både resultatene og innsatsen tilsier at tiden er moden for å heve jentesatsningen i Sandnes Ulf til neste nivå.

Damelag trening.jpg

På årsmøtet til Sandnes Ulf Toppfotball tidligere i år ble det besluttet å etablere en langsiktig og bærekraftig strategi, slik at satsingen på kvinnefotball får gode og forutsigelige rammer. Det betyr at det neste året skal brukes for å legge en tydelig plan og rammer for damefotball. Styreformann i Sandnes Ulf Toppfotball, Terje Hopen, understreker at en fremtidsrettet visjon er avgjørende for å lykkes, slik at man både tar vare på egne talenter og etablerer seg som en attraktiv klubb for de beste spillerne i Sandnes på jentesiden. – For å nå ambisjonene om å etablere damelag på et enda høyere nivå, er det også viktig å ha et godt og konstruktivt samarbeid med andre klubber. 

– Det første leddet i satsingen vil bestå av forbedringer i det sportslige opplegget rundt jentelagene. Det dreier seg om å jobbe for en mer spisset satsning med målrettet treningsarbeid over tid. Ikke minst handler det om nødvendige antall treningstime per uke sier daglig leder i Sandnes Ulf Toppfotball Tom Rune Espedal. – Det finnes ingen annen oppskrift skal man utvikle enkeltspillere og lag, fortsetter Espedal. – Ettersom dette er noe vi har god erfaring med gjennom spillerutvikling på guttesiden er viktige premisser allerede på plass. Dette gjennom tilgang til fotballfaglig kompetanse, veletablert samarbeid med idrettslinjene på nærliggende skoler, og – ikke minst – gode treningsfasiliteter. Når en kombinerer alt dette med Norges flotteste hjemmebane, Øster Hus Arena, ligger alt til rette for å lykkes, mener Tom Rune.

Trenerne for damelaget og J15, Gintare Burokaite og Torbjørn Mannes Johansen, sier at de gleder seg til fortsettelsen. – Vi ønsker oss enda flere ambisiøse spillere til klubben gjennom denne jentesatsningen!

Lagbilde Sandnes Ulfs damelag og J15^J med trenere.jpg
Sandnes Ulf damelag og J15 med trenere

Hvis du lurer på om dette kan være noe for deg så ta gjerne direkte kontakt, eller send en epost til [email protected] så vil trenerne ta kontakt med deg.

Annonse fra Obos-ligaen: