Sandnes Ulf med historisk avtale med fotballkretsen

Sandnes Ulf og NFF Rogaland er enige om en avtale som skal sørge for å gi enda mer ut til fotballmiljøet i Sandnes-regionen.

Annonse:
Sandnes Ulf og NFF Rogaland har signert en viktig avtale rundt trener- og spillerutvikling. 

- Avtalen er en milepæl for oss i Sandnes Ulf, og det er bra at vi får til et slikt gjensidig samarbeid med kretsen og klubber rundt oss.

Det sier utviklingsleder Tomi Markovski i Sandnes Ulf.

Helt overordnet går avtalen ut på at Sandnes Ulf som toppklubb skal stille klubbens trenerkompetanse til rådighet ut til kretsen og ut til klubber, da spesifikt i nærområdet.

Samarbeidet tar også for seg bidrag rundt klubb- og lederutvikling.

- Vi vil eksempelvis bidra med kursing gjennom blant annet barne- og ungdomsfotballkvelder. Våre trenere skal enkelt og greit ut og bidra i klubbene med trener- og spillerutvikling, forteller Markovski.

- Dette gjør at vi greier å opprettholde satsingen som en soneklubb gjennom tiltak som for eksempel Sandnes Talent, sier en fornøyd utviklingsleder. 

Les også: Bra helg for Sandnes Talent i Oslo

- Spennende breddeklubber

Daglig leder i fotballkretsen, Erik Løland, forteller at det har vært viktig for NFF Rogaland å knytte gode relasjoner til toppklubbene i regionen.

- Sandnes Ulf er en klubb som har etablert seg i toppfotballen, drives veldig godt og har knyttet til seg mye kompetanse de siste årene. Mange av verdiene og samfunnsansvaret som Sandnes Ulf tar, er forenelig med tankene til NFF, forklarer han.

Løland forteller videre at fotballkretsen ser muligheter og potensiale for Sandnes som region, og at de derfor ønsker å bidra med ressurser til utviklingsarbeid og et samarbeid mellom krets, Sandnes Ulf og de lokale klubbene.

- Sandnes er en region med spennende breddeklubber som begynner å få kontinuitet på ledersiden, og med prosjekter som øker mengden spillere og kvaliteten, sier Løland.

- Vi har lyst å være med på videre utvikling gjennom våre tiltak som Kvalitetsklubb, Utdanning, samarbeid mellom topp og bredde og liknende arbeid, fortsetter han.

Mer ut til miljøene i Sandnes

Kretsen ser stor verdi i å knytte sammen topp og bredde for å skape gode samarbeid. Løland understreker at både bredde og toppfotballen er avhengige av hverandre, og at det er mulig å få til begge deler.

Nå skal altså NFF Rogaland prøve å utføre disse tankene i praksis gjennom Sandnes Ulf.

- Det er mange dyktige folk i klubben, som gjør det mulig for oss å samarbeide på trenerutvikling, spillerutvikling og klubb/lederutvikling. Kretsen skal sammen med Sandnes Ulf bruke denne avtalen til å gi enda mer ut til miljøene i Sandnes og skape gode relasjoner, forteller kretsens daglige leder.

- Jeg vil også berømme Tom Rune Espedal og Tomi Markovski for gode konstruktive og utviklende samtaler gjennom denne prosessen, avslutter Løland.

Annonse fra Obos-ligaen: