Sandnes Ulf til finale i U20 serien etter seier mot Bryne

Det ble en meget god fotballdag for Sandnes Ulf. Egentlig en meget god helg. I går spilte J14 finale i KM. Der vant jentene solide 8-0 og kronet en noe spesiell sesong med kretsmesterskap. I dag, kl.13.00 var det U20 gutta sin tur. Og for de ekstra fotballinteresserte, så fikk de se både U20 og A-laget vinne 2-1 på samme dag.

Sandnes Ulf jr møtte Bryne til semifinale i G20 serien i dag. Dette ble et meget spennende oppgjør med mye dramatikk. Kampen endte 2-1 til de lyseblå. Dette betyr at juniorlaget spiller finale mot Djerv 1919 neste helg i Randaberg Arena kl. 17.00. Den kampen går dessverre uten publikum grunnet gjeldende koronaregler. Men trøsten for være at Sandnesposten sender kampen live!

Lagene har møttes to ganger tidligere i sesongen, med en seier til hvert av lagene. Begge kampene endte med store siffer. Sandnes Ulf vant 7-0 hjemme mens Bryne straffet Sandnes-guttene 5-2 på Jæren. Spenningen var derfor stor med tanke på dagens oppgjør, og så vidt forskjellige resultater. Begge lagene entret banen med stor innsats og herlig driv. Men Brynelaget overtok styringen i omgangen etter hvert og fikk en 1-0- ledelse etter ca. 25 minutter. Sandneslaget var noe ubestemte og et aggressivt hjemmelag fikk styre spillet. Det var likevel jevnspilt, og det var relativt få sjanser til begge lag.

Pausen ble brukt godt, og ryktene sier det ble snakket med «utestemme» i garderoben. Det var et skjerpet lag som kom på banen og dueller, tempo og samspill satt mye bedre. Dette betalte seg etter ca. 60 spilte minutter. Et godt slått frispark av Kristian Knarvik ble ekspedert direkte i mål på en innside-volley av Elias Årsvoll – Vakker scoring! Sandnes Ulf fortsatte trykket, og dette resulterte i et straffe like etter 1-1 scoringen. Straffen ble sikkert satt i mål av Stian Frafjord da det sto 65 spilte minutter på klokken.

U20_Bryne_01_151120
Feiring av mål

Herfra og inn ble det mye kriging og forsvarsarbeid mot et godt kjempende Brynelag. Det ble hard jobbing for begge lagene i sterk vind og mye nedbør på Aarbakke-banen. Det ble en del gule kort og hissige situasjoner, noe som kanskje hører med for å nå en finaleplass…?

Målvakt Markus Vassøy Nilsen leverte en meget god kamp i dag! Han hadde flere avgjørende redninger i sluttfasen og holdt god ro i feltarbeidet gjennom hele kampen. Det må nevnes at dagens merkeligste situasjon var det dommeren som sto for. Han gav Vassøy Nilsen gult kort for uthaling av tid, noe som ikke var lett å kontrollere med en rullende ball i vinden.

Sandneslaget har vært svært ujevne gjennom høstsesongen, men med to sterke seire i sluttspillet, skal de altså spille finale kommende søndag mot Djerv 1919.