Seier i sesongens siste hjemmekamp

Før kampen mot Jerv var Steffen Landro tydelig på hva han hadde med seg i verktøykassa si. – Desidert den beste troppen jeg har hatt i år. Og det kommer dere til å se på banen, lovet strilen. Med fullstappet innbytterbenk og en skadesituasjon som virkelig begynner å komme seg, hadde hovedtreneren flere strenger å spille på.

Det gjorde han og hans mannskap til fulle. Førsteomgangen, som ble spilt midt på dagen, var nok tilnærmet sesongbeste. Det var flyt, bevegelse, ærgjerrighet, innsats, tacklinger, gjennombrudsspasninger og to mål. Det første etter 15 minutter. Rets Grødem blir felt og Eriksen setter straffen kontant i mål.

Et lavtliggende bortelag måtte gang på gang febrilsk forsvare seg mot et Sandnes Ulf lag som kom i angrep etter angrep. 2-0 var et faktum etter 22 spilte minutter. Nok en gang Eriksen som var sist på ballen. Dermed opp på samme antall mål som makker Grødem. 14 i tallet.

Det eneste skåret i gleden etter en nær perfekt omgang, var dødballmålet til Jerv. Hjørnesparket slås inn foran mål og Jerv-backen Mafi får stå umarkert. Enkel scoring.

Etter hvilen gjør bortelaget to offensive bytter og er mer med i kampen. Allikevel står kaptein Berger og hans menn godt i mot det som kommer av Jerv-sjanser. I tillegg er både Jostein Ekeland og Rets Grødem alene med keeper ved to anledninger. Og da Landu-Landu skaffer de lyseblå dagens andre straffe, putter Nunez Godoy returen i mål og fastsetter sluttresultatet i sesongens siste hjemmekamp til 3-1.

Historiens aller første sesong på Øster Hus Arena er dermed ferdigspilt. De lyseblå har vært meget solide hjemme. Statistikken forteller om 10 seiere, 3 uavgjort og 2 tap, samt en målforskjell på 31-20. Da kan de fleste tenke seg hvor på tabellen Sandnes Ulf kunne vært med en tilnærmet normal bortesesongen.

Søndag tar laget turen til Trondheim. Her møter de Ranheim. Seier her vil sikre kvalifiseringskamp. Nå handler det om å fortsette den gode trenden fra Jerv-kampen og å avslutte sesongen med stil.