Seier mot Bryne i generalprøven

Lørdagens kamp på Øster Hus Arena var sesongens siste treningskamp. Jostein Ekelands scoring etter 13 minutter ble oppgjørets eneste. Neste lørdag er det de gulekledde fra Kristiansand som venter på andre banehalvdel. Solid defensivt spill gir grunn for optimisme for alle som er er glad i Sandnes Ulf. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

Det var gjort to endringer fra treningskampen mot Brann. Maxwell Effiom hadde tatt plassen i front for en småskadet Erlend Hustad, og Johannes Nunez Godoy erstattet naturlig nok Magnus Grødem som tidligere i uken signerte for Molde. 

Motstanderne fra jæren har hatt en god oppkjøring inn mot sesongen og var tydelig tente da dommer Kellerhals fløytet kampen i gang. Allikevel var de hjemmelaget som startet oppgjøret som de gjorde både mot Viking og Brann. 
– Vi vinner, vi holder nullen, vi er solide defensivt, vi scorer et fantastisk mål, alt det tar vi med oss, kunne hovedtrener Steffen Landro fortelle til Aftenbladet etter kampen. 

Den første halvtimen var de lyseblå meget bra. Pasningsspill, trøkk i duellene, forflytning, press-spill og ikke minst fortjent ledelse etter snaue kvarteret. Forøvrig Ekelands tredje mål i oppkjøringen til OBOS-ligaen. Et stort lyspunkt for Landro; – Jeg gleder meg enormt over at Jostein får det til, ingen fortjener det mer. Han mistet hele sesongen i fjor og har så mye fin fotball i seg. Nå har han scoret i tre av fire treningskamper fra sin midtbaneposisjon, jeg håper han får et fantastisk år, sa han til Aftenbladet.

Hjemmelaget kunne, og burde hatt flere scoringer i første omgang. Full kontroll og et Bryne-lag som kom til veldig få sjanser. Hadzic styrte midtbanen fra sin dype rolle, Ekeland og Nunez var friske som indreløpere og på ving-backene var Jonsson og Pålerud solide. Helt bakerst fikk målvakt Aslak Falch lite å gjøre, men styrte stoppertrioen på en utmerket måte. 

Andre omgang ble en litt annen historie. Gjestene var tydelig mer aggressive og trøkket de lyseblå tilbake i banen. De kom allikevel ikke til noen veldig store sjanser. Til det var Berger, Olsen og Heggem for gode. I andre enden burde Maxwell fått sjansen fra straffemerke etter at han ble felt innen for 16-meteren. 

Kampen ebbet ut med Bryne-press og med den noe utradisjonelle spissduoen Staalinho og Øregaard på topp for hjemmelaget. De skapte få farligheter. Det gjorde i grunnen ikke de røde og hvite heller. Dermed kunne Landro ta med seg seier i generalprøven, før han retter alt fokus mot neste lørdag og oppgjøret mot Start.

Laget som startet mot Brann:
Aslak Falch - Torbjørn Lysaker Heggem, Espen Hammer Berger, Jørgen Olsen Øveraas - Fredrik Pålerud, Johannes Nunez Godoy, Adnan Hadzic, Jostein Ekeland, Ári Mohr Jónsson - Mathias Bringaker, Maxwell Effoim.

Benyttede innbyttere:
Christian Landu-Landu, Chris Sleveland, Ståle Staalinho Sætre, Gullbrandur Øregaard.

Bringaker_Bryne_070521.jpg
Bringaker var frisk og en stadig trussel på overganger. (Foto: Nanco Hogstad)
Heggem_Olsen_Bringaker_Bryne_070521.jpg
Heggem, Olsen og Bringaker prøver seg på dødball. (Foto: Nanco Hogstad)
Maxwell_Bryne_070521.jpg
Effoim var et uromoment på topp. (Foto: Nanco Hogstad)
Pålerund_Ekeland_Bryne_070521.jpg
Pålerud ser ut til å trives på sin nye hjemmebane. (Foto: Nanco Hogstad)
Gullbrandur_Ekeland_Bryne_070521.jpg
Gullbrandur Ørregaard fikk noen minutter på topp mot Bryne. (Foto: Nanco Hogstad)

 

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 09.05.2021, oppdatert: 11.05.2021
Skrevet av: Terje Hopen