Seier mot Bryne og 5. plass på tabellen

Mye spenning var knyttet til bortekampen mot rival Bryne lørdag. Sandnes Ulf måtte vinne for å beholde kvalifiseringsplassen. Eller så måtte Ranheim og Mjøndalen avgi poeng i sine kamper. 2-0 seieren mot de røde fra jæren og Fredrikstad sin seier mot Kongsvinger førte de lyseblå opp på femteplass. Det betyr hjemmekamp mot nevnte Kongsvinger allerede på torsdag. Foto: Sandnes Ulf.

Annonse:

De lyseblå har hatt god kontroll på jærbuene og vunnet alle kampene de har spilt etter at Bryne rykket opp fra 2. divisjon. Det var med andre ord et hjemmelag som vær sulten på en skikkelig revansje. 

Flere hundre supportere hadde tatt den korte turen fra Sandnes til Bryne for å se lokaloppgjøret. Og det skulle snart vise seg at det ikke bare var på tribunen «gaukene» var best.

Fra første spark på ball var det tydelig å se at laget fra Sandnes hadde skumle intensjoner. Høyt press, bra tempo på ball og godt kombinasjonsspill gjorde Bryne-spillerne til statister og rundingsbøyer. Flere gode angrep og avslutninger. Andres Hiim med en skudd like utenfor mål. Jostein Ekeland sitt langskudd hadde samme skjebne. Hjemmelaget hadde lite å stille opp med, men var ikke ufarlige. Undheim fikk et par muligheter til å sende de rødkledde i ledelsen, men bommet både på lobben og skuddet innenfor 16-meteren. Det meste handlet om Sandnes Ulf.

Selv om det stod 0-0 til pause skulle det ikke gå lenge før de tilreisende supporterne skulle få noe å juble for. Målmaskinen Martin Ramsland, en fryktet spiss i kvalifiseringsspill, vendte enkelt av Axel Kryger og satte kula kontant i mål bak Bryne-målvakt. Ramsland var igjen på rett sted til rett tid og ordnet 2-0 til vill jubel for alle med lyseblått hjerte. Samtidig kom det inn rapporter om både Stabæk-ledelse mot Mjøndalen og Et Start-lag som hadde tatt kommandoen i kampen mot Ranheim. Perfekt.

Sandnes Ulf fortsatte med angrepsspill og godt kontringsspill. Ramsland burde hatt sitt tredje for dagen og både Ekeland og Arne Ravndal hadde sjansen til å øke ledelsen. Hjemmelaget så nesten ut som de hadde gitt opp og det ble med noen spede forsøk. Da det ble kjent at Fredrikstad hadde tatt ledelsen borte mot Kongsvinger lå alt til rette for en fin avslutning på årets OBOS-liga. Som i åpningskampen i år, ble det i den aller siste ordinære kampen seier mot Bryne. Og det må være lov å si at den smakte ekstra godt på det grønne jær-gresset.

– En av de mest solide i hvert fall. Vi hadde full kontroll hele kampen, bortsett fra et par bakromsballer mot Undheim i starten. Ellers var dette en solid prestasjon, oppsummerte en smilende Berntsen til Sandnesposten.

Om å ende på femteplass og å ha hjemmefordelen mot Kongsvinger mente Berntsen følgende;
– Veldig overraskende at de tapte. Kongsvinger har tapt to etter vi møtte dem, så vi får lære av de to lagene som har slått dem. De spilte oss ut sist med sine hurtige kontringer i en kamp der vi mistet ballen altfor mye. Den kampen må vi lære av.

– Jeg tenker at det blir to knallkjekke dager etter hverandre neste uke med Kongsvinger hjemme torsdag og cupfinale for G19 på fredag. Dette kan blir en bra uke for Sandnes Ulf, avsluttet den rutinerte treneren til byens avis.

– Det var sykt motiverende å se så mange i lyseblått samlet. Hvor er de på hjemmebane? Håper de samler seg slik på Øster Hus Arena mot Kongsvinger, alle bak det ene målet, oppfordret kaptein Jostein Ekeland, via Stavanger Aftenblad.

Kvalifiseringskampen mot Kongsvinger spilles torsdag på Øster Hus Arena. Følg med her på sandnesulf.no for info om klokkeslett og billettinfo. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: