Sesongens første trening

Det var sure og fuktige forhold da spillerne samlet seg til årets første trening. Uværet «Frank» hadde sørget for å fjerne isen på banedekket, men lot allikevel de fremmøtte kjenne på både ekte vestland-vind og regn. – Dagen i dag handler først og fremst om korona-sjekk og testing av fysikk og form, sier hovedtrener Steffen Landro.

Annonse:

Hovedtreneren er i gang med sin andre oppkjøring for de lyseblå, eller, som han sier selv; – Vår tredje oppkjøring. Vi var i rute før korona satte inn i mars, og hadde nok en oppkjøring før vi fikk starte med kamper forrige sommer, forteller han. 

Etter det som var en intens sesong, spilte de lyseblå sin siste kamp borte mot Ranheim 13. desember. – Nå har gutta fått en meget velfortjent ferie. La oss krysse fingrene for en tilnærmet normal oppkjøring og at årets sesong blir med publikum og fullt trøkk, sier Landro håpefullt.

Fortsatt må A-laget leve under strengt korona-regime. Det betyr at de fortsatt må forholde seg til og de samme reglene som i fjor. – Vi begynner å bli rutinerte på dette, sier daglig leder Tom Rune Espedal. – Samtidig byr det på noen utfordringer som å ta opp yngre spillere til A-laget nå i oppkjøringen. Disse guttene går på skolen, og det blir derfor vanskelig å gjennomføre hospitering for disse slik som situasjonen er, mener han.

Sæthre på plass
I dag fikk også spillerne møte sin nye lagkamerat Ståle Stålinho Sæthre. – Utrolig gøy å være her, smiler den utadvente bergenseren. – Det ser skikkelig bra ut. Jeg kjenner litt til Sandnes fra før av, så jeg gleder meg til å komme i gang. – Ståle er en fin fyr, ler Landro. – Jeg hadde han i Nest-Sotra. Han er en spiller som gir alt, alltid. En som publikum kommer til å bli glad i. Masse energi og humør, lover hovedtreneren.

Kapteinen er spent
Fjorårets kaptein Espen Berger prøver å holde varmen i ruskeværet og gleder seg mest til å komme inn i en varm garderobe etter dagens tester. – Det føles godt å være i gang igjen, forsikrer han om. – Stemningen i garderoben i dag var full av spenning og masse energi. Akkurat som vi liker det, smiler den trivelige trønderen. – Vi er en utrolig sulten gjeng og kan nesten ikke vente på å komme skikkelig i gang med både treningene og ikke minst årets sesong!

espen sprint
Espen i sprinttest.

Rets ready
– Endelig tilbake, utbryter en av fjorårets beste spillere i OBOS-ligaen. – Det er utrolig godt å være tilbake på Øster Hus Arena, stråler Magnus «Rets» Grødem. – Etter som restriksjonene har vært som de har vært nå i ferien, så er de fleste av gutta glad for å være i gang igjen. Nesten litt magisk, selv om været er så som så, forteller han før han løper inn i garderoben.

rets profil
Første trening var en heller vindfull og våt opplevelse

Planlegger forsterkninger
– Akkurat slik det er nå, så ser vi for oss et par-tre spillere inn, forteller Landro. – Og det kan skje allerede før helgen, smiler han. – Men jeg kan ikke røpe noe nå, avslutter strilen.

Det kan med andre ord være smart å stikke innom hjemmesidene her med jevne mellomrom!

Annonse fra Obos-ligaen: