Skal kåre årets fotballfrivillig – kjenner du noen som fortjener å vinne 50.000?

2022 er Frivillighetens år, og denne høsten skal de frivillige i fotballen både hylles, hedres og rekrutteres. På bilde: Jan Kåre Horpestad som har vært frivillig i en mannsalder. (Foto: Nanco Hoogstad)

Annonse:

Hver høst gjennomfører Norsk Toppfotball og ligasponsor OBOS en kampanje som skal sette fokus på et viktig område innen fotballen.

I Sandnes Ulf er det flere hundre frivillige som bidrar på ulike måter, og klubben ønsker å rette et sterkt fokus på å hylle alle som bruker fritiden sin på Sandnes Ulf.

– Vi er svært avhengige av våre frivillige som bruker så mye av tiden sin på Sandnes Ulf, enten det er å være barnetrener, stå i kiosk, stå som vakt, eller andre oppgaver som er alfa omega for at tannhjulet skal kunne gå rundt i klubben. At OBOS og Norsk Toppfotball markerer dette på en så sterk måte i høst synes vi er utrolig gledelig, og vi skal gjøre det vi kan for å både hylle, hedre og samtidig rekruttere nye frivillige, sier arrangementsansvarlig i Sandnes Ulf, Cecilie Johannesen. 

– Vi håper mange nominerer sine kandidater enten det er i Sandnes Ulf, Hana, Ganddal, Sandved, Høle, Bogafjell, Sviland, Austrått eller Lura. Det finnes så mange ildsjeler og frivillige som fortjener å bli nominert i denne kåringen, fortsetter hun.  

– 2022 er Frivillighetens år, og siden OBOS er tungt inne som sponsor av både topp og bredde i norsk klubbfotball, er det helt naturlig at årets kampanje handler om de frivillige. Innsatsen fra de mange tusen frivillige i norsk fotball er helt uvurderlig, tenk bare på hvor mange frivillige som bidrar for å få gjennomført kamper i OBOS-ligaen, eller som stiller opp som trenere for våre barn og unge, sier Eddie Chr Thomas, sponsoransvarlig for idrett og aktivitet i OBOS. 

Høstens kampanje heter Årets fotballfrivillig, og handler om to ting: den skal hylle, hedre og anerkjenne alle de som allerede gjør en stor innsats som frivillig, men samtidig også vise frem alle de fantastiske mulighetene som finnes som frivillig i en fotballklubb og ikke minst alle de fine opplevelsene man kan være med på.

– Mange kjenner sikkert en gruppe frivillige eller enkeltpersoner som gjør en stor innsats i sin lokale fotballklubb, enten i OBOS-ligaen eller på et annet nivå, vi hører i hvert fall stadig fantastiske historier om frivillige som stiller opp sent og tidlig for sin klubb. Nå skal disse hedres og alle kan nå nominere sin frivillig-kandidat. I løpet av høsten skal vi kåre 17 lokale vinnere og til slutt en nasjonal vinner som da blir Årets fotballfrivillig 2022, forklarer Thomas.

Setter fokus på noe av de viktigste i fotballen

– Norsk Toppfotball er stolte av å ta del i kampanjen «Årets Fotballfrivillig». Takk til OBOS for initiativet som går foran og viser hvor avgjørende de frivillige er. Dette er også en feiring av alle som bærer et så stort hjerte for idretten. Vi håper kampanjen vil bidra til å rekruttere flere frivillige, slik at vi sammen kan gjøre fotballen bedre, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.

Håper på stort engasjement

– Vi håper mange engasjerer seg og nominerer sine kandidater slik at vi kan hylle og hedre flest mulig. Vår kampanje handler jo om frivillige innen fotballen, men vi vet at det er en utfordring å få folk til å stille som frivillig også innen andre idretter og innen kulturen, så vi håper denne kampanjen kan inspirere og motivere andre til å «ta stafettpinnen videre», avslutter Eddie Chr. Thomas.

Kampanjen starter helgen 2. - 4. september og vinneren kåres under siste serierunde i OBOS-ligaen 29. oktober. Parallelt pågår en kampanje som skal rekruttere flere frivillige til fotballklubbene. Les mer på fotballfrivillig.no

Her stemmer du på årets fotballfrivillig gjennom Sandnes Ulf (den nominerte må ikke være tilknyttet vår klubb). 

Ønsker du å bli frivillig i Sandnes Ulf? 

Les mer her!

Annonse fra Obos-ligaen: