Solid seier hjemme mot Grorud

Etter en fattig poengfangst de siste kampene, hadde de lyseblå tydelig bestemt seg for at denne kampen skulle de vinne. Fra første spark var det en intensitet og glød som bar bud om det som skulle komme i de neste 90 minuttene. Foto: Nanco Hoogstad.

Kampen var ikke mer enn et par minutter gammel før Eriksen ble spilt gjennom. Akkurat i det han er i ferd med å lade kanoen blir han dyttet unna ballen. En klar forseelse og innenfor motstanders 16-meter. Straffe. Tenkte nok de fleste i alle fall. En godt plassert dommer ville det annerledes og vinket spillet videre til store protester fra hjemmelaget.

Minutter senere og samme mann på farten igjen. Eriksen presser høyt, Grorud målvakt sender ballen rett i spissen. Vinkelen blir litt for spiss og ballen havner like utenfor. Sandnes Ulf fortsatte det høye presset mot et Grorud-lag som har imponert i årets OBOS-liga. Det høye presset skulle betale seg etter snaue 20 minutter. Kaptein Berger vinner ballen høyt på motstanders banehalvdel, en drivende god Södlund serverer ballen til Grødem. Få er mer treffsikre og kliniske i 16-meteren enn han og 1-0 til de lyseblå. Fullt fortjent.

Sødlund_Grorud_031020
Södlund gjorde en god kamp for Sandnes Ulf med to assists. Foto: Nanco Hoogstad

Det gode spillet, presset, taklingene. Det var et «påskrudd» hjemmelag som kom til flere sjanser, samtidig som de hindret gjestene fra farligheter. Med sin andre assist skrudde Södlund ballen inn perfekt til Eriksen som måtte kula perfekt og skallet inn 2-0.

Sande_Grødem_Grorud_031020
Grødem og Sande var toneangivende i seieren mot Grorud. Foto: Nanco Hoogstad

Andre omgang startet like bra som første, men Sandnes Ulf klarte ikke til å spille seg til like store sjanser i innledning. De lyseblå hadde hevet seg mange hakk fra kampen mot KFUM og én som virkelig viste igjen var venstreving Ari Jonsson. Et perfekt raid opp venstresiden ble kronet med 3-0 scoring fra nyankomne Mads Berg Sande.

Jonsson_Grorud_031020
Ari Jonsson var strålende. Nå drar han på landslagssamling med Færøyene. Foto: Nanco Hoogstad.

Selv om Grorud ble tildelt et straffespark med 10 minutter igjen på klokka, var det aldri noen tvil om at alle poengene skulle bli igjen på Øster Hus Arena. En meget solid gjennomført kamp som viser tydelig hvor de lyseblå er på vei.