Solid seier og fortsatt tabelltopp

I strålende vårvær gjorde Sandnes Ulf kort prosess og ledet 2-0 etter knappe 20 spilte minutter. Gjestene i rødt kom til få sjanser og dro hjem til Kongsvinger med uforrettet sak. Foto: Nanco Hoogstad.

Annonse:

– Jeg er ikke overrasket, men vi fikk ting litt enklere enn vi hadde forventet. Jeg synes vi skal ha skryt selv. Vi var veldig solide defensivt og lot ikke Kongsvinger få rom. I tillegg var vi veldig effektive med ball, kunne Halgunset fortelle Stavanger Aftenblad etter kampen. Han var mannen bak to mål. Det første etter bare tre minutter. – Det var en god start på kampen å blåse inn et frispark. Alltid godt å score, fulgte han opp til Aftenbladet.

Halgunset_Kongsvinger_190422.jpg
Halgunset ordnet to mål i kampen mot Kongsvinger. Foto: Nanco Hoogstad.

Få minutter senere fikk lynkjappe Ringberg en god mulighet på høyrekanten. Han fosset opp langs kanten, dro seg inn mot og i 16-meteren og ble felt. Dommer mente at forseelsen hadde skjedd like utenfor straffefeltet og dermed bare frispark.

De fremmøtte skulle allikevel ikke vente lenge før 2-0 var et faktum. Et konstant Sandnes Ulf press og godt kombinasjonsspill gjorde at kaptein Jostein Ekeland økte ledelsen. 

De lyseblå fortsatte finspillet, men var ikke effektive nok foran boksen og gikk dermed til pause to mål foran.

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget i samme stil. Fin presshøyde, kompakte bak og full kontroll på gjestene fra Gjemselund. OBOS-ligaens toppscorer Martin Ramsland fikset sitt fjerde mål på tre kamper etter 56 minutter og da Halgunset satte hans andre for dagen var kampen i realiteten over.

Jubel_Kongsvinger_190422.jpg
De lyseblå hadde mye å juble for i 4-1 seieren mot Kongsvinger. Foto: Nanco Hoogstad.

Kongsvinger fikk et trøstemål helt på slutten. Da hadde hovedtrener Berntsen byttet ut hele angrepsrekken og gitt flere unggutter sjansen. – Jeg valgte i denne type kamp å sette innpå lokale, unge spillere istedenfor de rutinerte. Jeg synes det er riktig i denne type kamper, hvor seieren virket trygg. Nå venter tre angivelige topplag. Der ligger også grunnen til byttene. Vi må hvile flest mulig og sørge for at vi står godt rustet, fortale Berntsen til Sandnesposten.

– Vi er outsidere, og trives med det. Det var herlig å spille en kamp hvor vi kontrollerer fra start til mål. Det er lenge siden. Ingen av oss tar av etter disse tre seirene. Sesongen er lang og nå gleder vi oss til kampene mot det som trolig blir topplag, avsluttet han til byavisen.


Annonse fra Obos-ligaen: