Staalinho – «Han er garantert den lateste på laget!»

Treningsleiren er godt i gang og med 2 dager igjen til kamp 1 av 2 på oppholdet tar vi en prat med Ståle Staalinho Sætre på toppen av balkongen sin hvor han nyter solen mellom slagene. (Foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

Staalinho er en fornøyd mann både med rominndelingen og med unggutta som er med:
– Veldig fornøyd med romkameraten min Mathias Bringaker, vi koser oss selv om vi har ulike morgenrutiner. Unggutta har rom sammen, mens de mer rutinerte deler rom. Det fungerer fint, og vi har topp utsikt her fra balkongen, sier Staalinho.

Balkong_Ståle.jpg

På en treningsleir er det ofte mye dødtid mellom treningene:
– Det blir en god del kortspill som bondebridge og poker, samtidig som noen ser mulighetene for å få sovet litt ekstra. Jeg vil ikke si at han er desidert dårligst, men Mathias taper en del i kortspill og da får han høre det, humrer han.

Når vi ber han om å trekke frem hvem som har imponert mest av de unge, sliter han med å trekke frem kun en.
– Daniel Braut og Jonas Aune er virkelig på gang! De har begge imponert meg, og jeg tror publikum kommer til å få se mye bra av dem i år. Ellers synes jeg Sander Lønning er en meget lovende keeper som har tatt store steg i det siste, forteller bergenseren med det brasilianske mellomnavnet.

Det er imidlertid flere med navnet Sander som utmerker seg:
– Sander Ringberg som for øvrig heter Snadder99 på snapchat holder standup og klarer ikke være stille. Det liker vi! Det er viktig å by på seg selv. Man blir bedre kjent under en treningsleir så å bygge relasjoner utenfor banen er også en viktig del av treningsleiren.

Når vi ber Ståle om å si noe om hvem som har mest energi og hvem som er latest er han ikke i tvil:
– Den lateste spilleren mellom øktene, eller kanskje den lateste spilleren generelt så må jeg vel si at Artan (Memedov) er en soleklar nummer én der! Ellers er vel Tommy Høiland mer rutinert enn lat, og er smart og holder seg rolig mellom øktene.
– Den som kanskje har mest energi er nok assistenttreneren Bojan Zajic som planlegger treninger og trener i tillegg selv, han står virkelig på, avslutter Staalinho før han gjør seg klar til nok en økt under strålende forhold i Belek, Tyrkia. 

Onsdag er det klart for dansk motstand når AC Horsens står på motsatt banehalvdel. AC Horsens ligger for øvrig på 4. plass i dansk første divisjon, kun 6 poeng fra direkte opprykk til Superligaen.

Det blir også et gjensyn med tidligere Sandnes Ulf-spiller Tonny Brochmann som spilte i lyseblått i 2015 og fikk 24 kamper og noterte seg for ett mål for klubben.

Annonse fra Obos-ligaen: