Sterkt bortepoeng mot Aalesund

Møtet med Aalesund på Øster Hus Arena endte 0-0 og med poengdeling. Også duellen i vindfulle Aalesund endte med broderlig deling av poengene etter en jevnspilt og underholdende kamp med fire mål. (Foto: Nanco Hoogstad).

I sjette kamp på rad så er det de lyseblå som setter stemningen med første mål. Ofte det beste utgangspunktet for tre poeng. Etter en god åpning var det Sandnes Ulf sin kaptein Jostein Ekeland som ekspederte den utsøkte langpasningen fra tidligere Aalesund-spiller Stålinho i mål. Ekeland har vært i strålende form i det siste og puttet sitt femte mål for sesongen. – Jeg har fått mye tillit av Bjarne, det betyr mye. Dessuten er hele laget i form, og vi følger planen som er lagt, forklarte Ekeland til Stavanger Aftenblad etter kampen.

– Vi har en gjeng som jobber og kriger vanvittig hardt for å få poeng mot et sterkt lag som kjemper for opprykk, et lag som ikke har tapt hjemme i år, sa Sandnes-treneren til Aftenbladet. Berntsen sikter da til de to store sjansene til Erlend Hustad og Michael Baidoo på stillingen 1-0 til Sandnes Ulf. Begge to både kunne og burde økt ledelsen til gjestene i en meget god periode for de lyseblå.

Det så ut som ledelsen skulle holde seg til pause. Litt krøll defensivt og en noe heldig Aalesund spiller sørget for 1-1 etter de første 45 minuttene.

Det var ikke spilt mange minuttene i andre omgang før Aalesund var i føringen. En ellers så reaksjonssterk Falch måtte se hodestøtet fra Fällmann gå inn på nærmeste stolpe fra kloss hold. Som mot Åsane mobiliserte gjestene og spilte seg inn i kampen igjen. Og da Ekeland puttet sitt, og lagets andre, for dagen var det ikke ufortjent. – Det er har skjedd mange ganger før, men forskjellen er at vi nå klarer å slå tilbake, som i dag og som vi gjorde sist (da Åsane ble slått), konstaterte Ekeland til Aftenbladet etter kampen.

Og det er nettopp den viljen og troen som kan være avgjørende for hvordan sesongen ender. Nå er det hjemmekamp mot Sogndal fredag 28. oktober og ny kamp på Øster Hus Arena mandag 1. november mot Fredrikstad. Da får Ekeland og co nye muligheter til ivareta sin gode hjemme-form.