Supporterbloggen; Har vi en realistisk sjanse mot Rosenborg?

I denne bloggposten skal jeg være sur og kritisk. Hvis du foretrekker å heller lese noe du kan flire av, foreslår jeg å søke opp de siste FB-oppdateringene til Charter-Svein.

Annonse:

Siden forrige post har vi spilt tre kamper, og det har gitt en griseheldig seier mot EIK, en heldig uavgjort mot KFUM og et fortjent tap mot Åsane. Resultatmessig til å leve med, men spillet bak bekymrer. Ikke i noen av kampene har Sandnes Ulf evnet å ta kommando og styre kampene. I samtlige kamper har vi kommet bakpå. En god sluttspurt mot KFUM og et pussig straffespark mot EIK har berget stumpene.

Typisk kommentar fra tribunen når det butter imot for Sandnes Ulf er at nå må spillerne blø for drakta og «jobba-jobba-jobba». Bjarne B. skyldte på at laget ikke var påskrudd fra start mot Åsane. Jeg skulle ønske jeg var enig i det, for det er relativt enkle ting å ta tak i. Men jeg er altså uenig. Vi var best de første fem minuttene mot Åsane, stod høyt og var aggressive. Deretter kom Åsane mer med i kampen.

Jeg synes det er lite å si på innsats og tæl. Vi løper, takler og vinner hodedueller. Utfordringene for dagens Sandnes Ulf mener jeg er for dårlige individuelle ferdigheter og for dårlig defensiv organisering.

Sandnes Ulf fremstår alt for ofte planløst og fantasiløst offensivt. Vi klarer i for liten grad å styre midtbanen. Vi har for få spillere som tørr å utfordre og skape ubalanse hos motstanderne. I tillegg er det dessverre alt for høy andel pasninger og innlegg uten nøyaktig adresse. Vi sliter å spille oss gjennom etablert forsvar, og alt for mange overganger stopper opp på grunn av vi ikke klarer å utfordre en mot en, eller på grunn av unøyaktighet. Blant annet Sander Ringberg har vist at vi er flinke på overganger når det fungerer.

Har vi spillere som kan ta kommando og styre sentralt på midtbanen? Som ikke stresser, men kan holde på ballen når det er nødvendig, dra seg forbi en eller flere motstandere, og så slå en genial bakromspasning på rett tidspunkt? Lars Erik Sødal ble hentet på lån fra Viking fordi det ble sagt han har disse egenskapene. Jeg er ikke på treningene, men stiller spørsmål med hva som er hensikten med å hente lånespillere fra høyere nivå hvis de skal bli avspist med 5-10 minutter i hver 3. kamp. Sødal ville sikkert hatt like god treningshverdag der han kommer fra. Jeg ser absolutt poenget med å skyve Stålinho opp på topp når vi jager utligning. Jeg ser ikke poenget med å la en spillertype som Sødal få 5 minutter på tampen av kampene. Skal han komme til sin rett, så må han få tillit over tid.

Det er kun 5 lag i OBOS-ligaen som har sluppet inn flere mål enn oss. Det skyldes nok flere faktorer, men det som trenerteamet bør ta tak i, er den defensive organiseringen. Vi blir for ofte avslørt både ved kontringer og etablert spill. Vi kommer ikke fort nok opp i motstander slik at de får slått innlegg nærmest upresset, og for ofte er det hav av plass og tid for den som mottar ballen. Jeg mener begge målene til Åsane kunne vært unngått dersom vi ikke hadde gitt dem så mye rom. Her står det en stor oppgave foran trenerteamet.

Hva så da med kampen mot Rosenborg? Man skulle gjerne tro at jeg levner Sandnes Ulf få sjanser mot ett på papiret åpenbart langt sterkere lag. Men så er det jo det vidunderlige med fotball. Fotball er ikke matematikk, og hver kamp lever sitt eget liv. Men Sandnes Ulf må hente frem kvalitetene vi har sett for sjelden så langt i sesongen. Vi må være tette på markeringene bak, serve Martin Ramsland nøyaktige bakromspasninger og Sander Ringberg må ha en god dag. Bak har vi to jevngode keepere, jeg mener at det kanskje er rette kampen for å gi Aslak Falch tillit igjen.

Klarer Bjarne å få ut maks potensiale i våre spillere, så kan vi få en spennende kamp mot på torsdag. Og flyteknikerne da, de må også levere..