Supporterbloggen: «Ordet er Alf Morten Hagas»

Alf Morten Haga er leder av Gaukereiret og første mann ut i supporterbloggen. Her er hans ord etter at 1/3 av sesongen er spilt.

Annonse:

Vi ønsker å ha en blogg her på sandnesulf.no, skrevet av og for supportere. Det er relativt raust hva angår tema, men det skal naturligvis være en lyseblå tråd. Målet er at det skal være høyt under taket, aktuelt og skape engasjement. Så vi håper våre med supportere kaster seg uti med kommentarer, enten dere er uenige eller samtykker.

Dagens innlegg tar for seg sesongen så langt, og veien videre. Status er at vi etter at mandagens kamp mot KFUM er spilt, har gjort oss ferdig med en tredjedel av sesongen. Er vi fremdeles på Play Off etter mandag, så konkluderer jeg med at første tredjedel – resultatmessig – er godkjent.

Spillemessig har vi fremdeles mye å gå på. Jeg innrømmer at det er lite annet enn nordvesten som har gitt meg ståpels på Øster Hus Arena så langt i år. Med et tidvis unntak for treningskampen mot Jerv, så har vi til gode å presentere blendende og sprudlende spill over tid. Hjemmeseieren mot Kongsvinger var solid, men det skyldes først og fremst at Kongsvinger kom til Sandnes i en særdeles blek utgave. Her er det fremdeles mye å gå på!

Likefullt står vi med et snitt på rundt 2 poeng per kamp så langt, og det er bra. Hva skyldes det? Vel, først og fremst handler det om at Martin Ramsland har fått vist sitt potensiale som livsfarlig bakroms spiss og klinisk avslutter, godt hjulpet av strøkne pasninger fra Ingvald, Jostein og Sander. Jeg mener også vi har hevet bunnivået fra tidligere sesonger. Sist, men ikke minst: Mer kynisme og muligens økt stamina har så langt eliminert spøkelset fra i fjor hvor vi tapte tosifret antall poeng i kampens siste ti minutter.

Foruten poengfangsten, så er det en som virkelig gleder en lyseblå lokalpatriot: Bjarnes tro og satsing på lokale gutter. Det har i alle år under tidligere trenere vært et uttalt mål, men sjelden sett satt ut i praksis, og nok vært en avgjørende årsak til at lokale talenter fra Sandnes har søkt lykken andre steder. Shout-out til Niklas, Egil og Andreas. (visste dere forresten at en av dagens mestscorende i Eliteserien, Sigurd Haugen, var toppscorer på Sandnes Ulf 2 i 2015?) Der disse talentene tidligere ble avspist med fem minutter på slutten av kamper, gjerne når kampen alt var avgjort i motstanders favør, får disse spillerne nå 90 minutter flere kamper på rad. Eller de blir kastet inn i 60. minutt når kampen står og vipper. Det er fagre visjoner satt ut i praksis!

Hva tror vi om resten av sesongen da? På mandag venter KFUM, et lag som med mindre finansielle muskler har levert øvre halvdel av tabellen hvert eneste år siden de rykket opp foran 2019-sesongen. For å stabilisere oss som et topp 4 lag, så må vi bli flinkere til å utnytte sjansene vi skaper. Vi må få gang på to potensielle matchvinnere, som av ulike grunner så langt ikke har fått vist seg skikkelig frem. Med Tommy og Alexander i form har vi en av ligaens giftigste målscorere samt beste skudd- og innleggs fot.

Mvh Alf Morten Haga, leder av Gaukereiret

Annonse fra Obos-ligaen: