Surt finaletap for tapre juniorer

Det var få som hadde levnet våre juniorer en sjanse mot hardtsatsende Molde fredag. Selv med seier over Viking, Lillestrøm og Strømsgodset var Sandnes Ulf «underdogs» på Intility Arena.

Annonse:

Rammen rundt finalen i Telenorcup, NM G19 var fantastisk. Flere supportere og spente foreldre hadde tatt turen til Oslo. Vålerengas storstue var pyntet med Sandnes Ulf og Molde-farger. 

Kampen startet forsiktig. Et lavtliggende Sandnes Ulf hadde bra kontroll på ballsikre Moldensere, og sakte men sikkert spilte de lyseblå, for anledningen i burgunder, seg inn i kampen. Og tok kommandoen. Flere gode angrep resulterte i nesten-sjanser. Og til slutt mål. Et nøyaktig frispark fra Artan Memedov traff en umarkert Christer Salvesen. Til vill jubel satte han ballen bak Molde-målvakt Peder Lervik.

Gutta fra Sandnes tok med seg 1-0 inn i garderoben og en god dose med selvtillit. 

Andre omgang startet som første. Men der de lyseblå hadde flyttet spillet opp på banen de første 45, så ble de noe mer defensive i andre. Molde, med flere eliteseriespillere på banen, koblet grepet. De spilte seg allikevel ikke til de største sjansene. Til det styrte kaptein Sven Merkesdal den bakre rekken for godt.

Det var dessverre en personlig feil som skulle sende Molde inn i kampen. Den eller så gode målvakt Tord Flolid slurvet med et utspilt og ble nådeløst straffet. Få minutter senere fikk Molde tildelt et noe billig straffe. I alle fall sett med lyseblå øyne. Den satte de over målet og spenningen var der fortsatt på 1-1.

Dramatikk
Spillet bølget nå frem og tilbake. Slitne spillere tok ut det siste de hadde av krefter og da Jonas Aune løp i bakrom og mot mål med to minutter igjen på klokka øynet nok supporterne en cup-skrell. Taklingen inne i 16-meteren så høyst ureglementert ut. For de aller fleste. Men ikke dagens dommer. Der Molde fikk medhold i sin straffe-apell, ble Sandnes Ulf sin avfeid. Og da Molde et par minutter senere satte inn vinnermålet var det en skuffet gjeng som måtte se drømmen om gull glippe.

G19_finale_2022_Aune.jpg
Jonas Aune var svært nær å avgjøre finalen. Foto: Sandnesposten.

– Vi viser i store perioder at vi er et ekstremt godt lag. Vi spiller rundt dem og skaper sjanser. Det er kjipt at de vinner på denne måten og at jeg kanskje er skyld i det første målet. Det er likevel en stor prestasjon å komme helt til finalen. Vi har vel vært underdogs i sikkert fire-fem kamper, men likevel tatt oss videre. Det er uansett surt å tape en finale, kunne keepertalentet Tord Flolid fortelle til Sandnesposten etter finalen.

– Dette burde vi ha vunnet, vi er langt bedre enn det vi fikk vist etter pause. Første omgangen er veldig bra og da er det ekstra surt og skuffende at vi faller slik som vi gjorde etter pausepraten. Det gjelder meg selv og resten av gjengen, oppsummerte Endre Osenbroch som var en av lagets beste før pause.

Sølvguttene
Selv om et tap svir, spesielt når gutta har lagt ned en slik innsats. Og vært så nær, så står det respekt av det Sebastian Nilsen, hans trenerteam og spillerne har oppnådd. De har gjort seg bemerket i norsk fotball, vært utrolig gode ambassadører for klubben og tatt hjem en sølvmedalje i Norgesmesterskapet. En historisk bragd.

Med unntak av tre gutter så kan spillerne ta fatt på ny runde i NM til neste år. I fjor ble det tap i semifinalen, i år tap i finalen. Neste år!

Disse startet for Sandnes Ulf:
Tord Flolid - Jesper Meisland, Mirkan Bugurcu, Sven Merkesdal, Erik Berland - Endre Osenbroch, Daniel Braut, Christer Salvesen - Jonas Aune, Johannes Grüner, Artan Memedov.

Innbyttere:
Even Berg - Michael Sunde, Øyvind Torp, Jesper Barlaug, Erling Kristensen, Adam Dalene, Matthias Randeberg

Trenerteam:
Sebastian Nilsen, Phillip Refsland, Aleksander Midtsian, Øystein Randeberg, Pål Meisland.

 

Annonse fra Obos-ligaen: