Tap i serieåpningen

Endelig var årets sesong i gang. Få dager før en heller dempet feiring av nasjonaldagen tok vi i mot Start til åpningskamp på Øster Hus Arena. Kveldskamp, litt duskregn i luften og 600 kampsugne supportere på tribunen. Rammen var satt og forventningene høye. (Alle foto: Nanco Hoogstad).

Annonse:

– Utrolig skuffende, jeg måtte gå noen runder med meg selv utpå gresset etter at dommeren blåste av, sa Espen Hammer Berger til Aftenbladet med tapet noen minutter på avstand. – Vi kjørte hele 1. omgang, var veldig fornøyd, så fikk de straffe rett før pause. Kjipt, vi følte vi skulle ledet med to, minst, sa Hammer Berger til aftenbladet.no.

Det var nok flere enn Hammer Berger som gikk til pausen med den følelsen. De lyseblå hadde nettopp levert en nærmest prikkfri omgang. Nedrykkede Start var nesten som statister å regne. Sandnes Ulf var overlegne i alle spillets faser. Presshøyden satt, forsvaret hadde full kontroll, midtbanen strødde pasninger med stor nøyaktighet, ving-backene et stadig uromoment og spissene skikkelig på. 

Det var derfor fullt fortjent da Erlend Hustad åpnet målkontoen og sendte hjemmelaget i ledelse. En god Start-målvakt hindret flere scoringer i mot og helt mot slutten av omgangen fikk Start sin første målsjanse i form av et straffespark.

Etter pause var det tydelig at bortelaget hadde én tanke i hodet. Sikre inn uavgjort. De dro ned tempoet i kampen ved en hver anledning. De la seg bak, var mer kompakte og spilte mer kynisk. Det skulle gi resultater. De gulkledde får sin andre sjanse for kampen. Falch kommer ut på halvdistanse, Start-spilleren runder målvakten og setter ballen i det tomme buret.

Vertene klarte ikke å skape noen store sjanser etter kalddusjen. – Kampen har flere lyspunkter, kunne Steffen Landro fortelle etter at han hadde fordøyet tapet. – Vi er på vei her. Det ser utrolig solid ut i store perioder. Så blir vi hardt straffet av Start. Det er bra vi har ny kamp allerede torsdag, mener han. – Vi skal bygge videre på førsteomgangen. Det er vanskelig å bryte oss ned og det ser faktisk lovende ut selv om vi selvsagt er avhengige av poeng, medgir han.

I andre omgang fikk vi en hyggelig gjensyn med Horenus Tadesse og Michael Baidoo fikk sin debut. Begge disse spillerne viste solide takter og blir viktige spillere for Sandnes Ulf. Hyggelig var det også å se Effoim sin entusiasme da han kom inn, Sleveland sine pasninger og ikke minst Sander Ringberg tilbake fra skade.

Kort oppsummert leverte alle spillere en meget solid kamp. Det er ingen grunn til å deppe over annet enn poengtapet.

Fremtiden ser lyseblå ut.


Publikum_Start_150521.jpg
Himmelen er alltid lyseblå!
Nunez_Start_150521.jpg
Nunez spilte en god kamp.
Ekeland_Start_150521.jpg
Ekeland var farlig frempå ved flere anledninger. Han ble hindret mål av en god Start-målvakt.
Hustadjubel_Start_150521.jpg
Hustad åpnet scoringskontoen og fikset årets første mål på Øster Hus Arena.
Baidoo_Start_150521.jpg
Baidoo fikk spille de siste 30 minuttene. Han blir en viktig spiller i årets lag.

 

Annonse fra Obos-ligaen: