Tap mot KFUM

Det ble ingen repetisjon av hjemmeseieren mot «Kåffa». Da dommeren satte fløyta til munnen i borteoppgjøret på Ekeberg kunne KFUM Oslo juble for tre poeng og 1-0 seier. Foto: Fotballnerd/Aleksander Gjengedal Sunde

Med Landu-Landu suspendert måtte Landro omrokkere på forsvaret. Etter en solid kamp borte mot hjemmesterke Raufoss, skulle de lyseblå fortsette denne trenden. Jasmin Bogdanovic fikk sin første start for sesongen og Salte ble flyttet over til høyre back. Foran dem fikk nykommer Mats Sande sin første start for klubben. Her fikk han med seg Hadzic, Södlund, Sleveland og Grødem som var tilbake etter suspensjon. På topp Eriksen.

Det var en rotete start på kampen. Sandnes Ulf ble spilt lave i åpningsminuttene, før kampen åpnet seg noe. Det var likevel ikke noe stort spill. Lite energi fra begge lag, feilpasninger og stillingskrig. Hverken Aslak Falch eller «Kåffa»-målvakten hadde mye å gjøre denne omgangen.

Andre omgang startet i litt samme spor, men de lyseblå fikk flyttet seg litt opp på banen. Et forsiktig press mot hjemmelaget resulterte i en avslutning fra Grødem. KFUM var heller ikke ufarlige. Akkurat i det vi er i ferd med å stramme grepet om kampen vinner «Kåffa» en duell på midtbanen og kjører en god overgang. Ikke utagbart for Falch, men godt plassert.

Svaret fra Sandnes Ulf kom umiddelbart. Bogdanovic ut og Nunez Godoy inn. Hjemmelaget la seg lavt og satset på kontringer. Et par minutter før slutt så det ut som de lyseblå skulle få lønn for strevet. Södlund snappet opp en pasning innenfor 16-meteren, dro av en forsvarspiller og sendte ballen mot mål. En utrolig beinparade fra «Kåffa» målvakt sendte ballen ut til hjørnespark. Også her ble det en stor sjanse, men skuddet fra 16-meter streken strøk like utenfor stolpen. Etter kampen sa hovedtrener Landro følgende til Aftenbladet: – Begge lag trengte poeng, Kåffa hadde lagt om og spilte sikkert. Og vi skulle ikke sluppet inn mål. Det var veldig skuffende.

– Vi la om på slutten for å ta tre poeng, men de scoret akkurat i det jeg skulle sette i Hummelvoll-Nunez. Likevel lyktes vi med å gå frem, og vi skapte en vanvittig sjanse (Södlund). Vi burde scoret, og vi hadde akseptert uavgjort.