Tre deilige poeng mot Sogndal

– Det var en ubeskrivelig følelse for oss da ballen trillet mellom beina på Sogndal målvakt på overtid. Det var mye følelser i jubelen etter målet, sier en lettet målscorer Kent Håvard Eriksen etter seieren mot Sogndal. Foto: Nanco Hoogstad.

– Denne unner jeg alle i klubben, spillere og alle involvert, forteller en tydelig lettet Steffen Landro. Litt annpusten etter en sprint da Kent Håvard Eriksen satte seiersmålet tre minutter på overtid. – Jeg har høy puls enda, ler strilen. – Det var utrolig deilig da ballen gikk inn. Endelig bikket det vår vei, mener Landro.

Kampen ble like spennende som spådd på forhånd. Sogndal startet kampen bra, men et godt organisert hjemmelag stod godt i mot. Etter drøye kvarteret spilt kom Ringberg gjennom mot Sogndal-målvakt etter et nydelig fremspill fra Magnus Retsius Grødem. Den raske kantspilleren vippet ballen over keeper, som akkurat fikk en fot på ballen. Hjørnesparket var en innøvd variant der innleide Mats Sande til slutt fikk ballen like utenfor 16-meteren. Han la den til rette og klinket den nydelig forbi Fij i bortemålet. 1-0 til de lyseblå til stor jubel fra de 600 tilskuerne.

Resten av omgangen kontrollerte hjemmelaget på en fin måte. Aggressive i presset, godt kombinasjonsspill og solid forsvarsspill. Kryger og co kom ikke til noen særlig store sjanser. Det gjorde Ekeland, som skulle hatt straffe etter en klar felling fra Sogndal-målvakten. Nok en gang lot dommeren fløyta i ro, og nok en gang mistet de lyseblå en mulighet fra krittmerket.

Jostein Ekeland, som startet sin første kamp for sesongen, ga seg etter første omgang. Inn kom André Södlund. Ekeland spilte en god omgang, men matches forsiktig etter skaden. Det var nok ikke byttet, men et mer aggressivt bortelag som fikk lønn for strevet da de utliknet bare fem minutter inn i omgangen. Og etter ti minutter fikk bortelaget tildelt et noe billig straffespark. Sogndal fikk nemlig to sjanser. Skuddet som gikk like over Sandnes-målet og påfølgende straffespark. En fantastisk redning fra Aslak Falch og de lyseblå var fortsatt inne i kampen.

Nanco Hoogstad-150881
Aslak Falch redder straffe og holder Sandnes Ulf inne i kampen. Foto: Nanco Hoogstad

Det siste kvarteret av kampen, rullet hjemmelaget opp flere sjanser. Alexander Johansson entret banen da Södlund hinket av. Og nevnte Johansson kom til flere sjanser. Størst rett før slutt da Eriksen legger inn langs gresstustene. Én størrelse større sko og det hadde stått 2-1 til hjemmelaget. Det skulle komme. En lang klarering og Eriksen lukter at Sogndal-forsvaret skal stusse tilbake til keeper. Måltyven lurer seg bak stopper, snapper ballen og setter den mellom beina til Fij. 2-1. Tre poeng og endelig seier!