Uavgjort mot Brann i Bergen

Det var en svært severdig treningskamp på Myrdal i Bergen i går. De som fulgte kampen enten på stadion eller på aftenbladet.no fikk se et fyrverkeri av en åpning fra de lyseblå. En fotball som virkelig bærer bud om en spennende sesong.

Annonse:

Det var gjort én endring fra 1-1 kampen mot Viking. Jørgen Øveraas Olsen ble hjemme i Sandnes, mens Ståle Stålinho Sætre gikk inn i treeren bak. Ellers var det de samme som fikk tillit fra start. En tillit de viste seg ytterst verdig det første kvarteret. Eliteserielaget fra Bergen ble utspilt etter alle kunstens regler. Sandnes Ulf lå kompakte på banen. Gode i press-spillet, aggressive i gjennviningsfasen og direkte i angrep. Det var derfor helt fortjent da Jostein Ekeland fortsatte sin gode trend med scoring i treningskamper og sendte de lyseblå opp i ledelse.

Få minutter senere fikk vi se angrepsspill av ypperste klasse. En feilvendt Hustad vant hodeduellen, ballen havnet i føttene til Grødem som serverte en nydelig chip gjennom til Bringaker. Iskaldt satte han ballen forbi Brann-målvakt og 2-0 ledelse til Sandnes Ulf etter knappe 10 minutter.

– Mye av det vi gjør den første omgangen mot Brann, oppspillene, frispillingene og ballkontroll, er akkurat det vi øver på, men jeg er irritert over at vi ikke gjør det ofte nok, kunne hovedtrener Steffen Landro fortelle til Stavanger Aftenblad etter kampen.

Hjemmelaget kom etterhvert mer med i kampen og reduserte til ledelsen med ett mål før pause.

Kampen etter pause er en litt annen historie. – Vi var for dårlige til å holde på ballen da Brann gikk høyt i banen, og vi var for dårlige til å utnytte de mulighetene vi fikk. Vi må først og fremst være mer presise, uttalte Sandnes-treneren etter kampslutt til Aftenbladet.

Bytter preget omgangen, som de ofte gjør i treningskamper. Allikevel var det stor forskjell på intensiteten og spillet til de lyseblå. Brann styrte omgangen og kom til flere sjanser. Utlikningen kom drøye fem minutter ut i omgangen. Allikevel fikk Sandnes Ulf noen overganger etter som de rødkledde lå særdeles høyt på banen. Det resulterte i 3-2 ledelse til de lyseblå etter av Maxwell Effoim sendte Grødem fri foran mål.

Ledelsen varte dessverre ikke lenge. Bare minutter etter Grødems scoring fikk Brann et meget billig straffespark. Her luktet det litt kompensasjon etter en situasjon som kunne se ut som straffe litt tidligere i kampen. Taylor gjorde ingen feil fra krittmerket og 3-3. Mot spillets gang kunne, og burde, de lyseblå tatt med seg seieren hjem. Pålerud får ballen på midtstreken, tar den med seg og passer fint til Grødem som enkelt skal bredside ballen i mål. Brann-keeper kommer akkurat tidsnok tilbake og redder hjemmelaget fra nederlag.

– Vi fortsatte der vi slapp mot Viking, scoret flotte mål og var best før pause. Jeg har funnet fint sammen med Mathias Bringaker, og gjengen ellers er perfekt. Overgangen har gått knirkefritt, fortalte Hustad til Stavanger Aftenblad etter kampen.

Ekstra hyggelig var det at Ingvald Halgunset fikk noen minutter på tampen av oppgjøret. Halgunset har vært ute med skade i 14 måneder og fikk endelig knytte på seg fotballstøvlene til en treningskamp.

Nå gjenstår én treningskamp. Den er 8. mai hjemme på Øster Hus Arena. Da tar vi i mot Bryne.