Vi håper alle får en trygg og god påske

De siste ukene har vært tøffe og krevende for veldig mange. Vi tar med oss at innsatsen vi legger ned gir gode resultater. Og så begynner vi så smått å se frem til at vi atter kan spille fotballkamper som betyr noe for laget og byen.

Annonse:

Det var en spesiell situasjon å sitte sammen med smittevernlegen i Sandnes kommune og få beskjed om at åpningskampen mot Viking måtte gå uten publikum til stede. Der og da føltes det ganske urettferdig. Vi hadde jobbet mot denne dagen så lenge. I flere år var det denne kampen, dette øyeblikket vi hadde sett frem til. Litt av drivkraften bak prosjektet. Selve lyset i tunnelen. Det er vanskelig å beskrive følelsen vi satt igjen med da vi bestemte oss for å avlyse kampen. Men den var ikke veldig god. Vi er utrolig stolte over Øster Hus Arena. Vi vil så gjerne vise hele byen det fantastiske fotball-anlegget. Hvilken formidabel jobb Masiv, Tekva og alle andre i byggeriet, har lagt ned. Sett i ettertid så er det ingen tvil om at det var det rette tiltaket å avlyse kampen. Hele landet har blitt satt på «pause». Og det har fungert. Noe som ble bekreftet i går da statsminister Erna Solberg fortalte om effekten tiltakene har hatt. Og ikke minst, at vi er på riktig vei. 

Klubben vil gjerne takke alle som gjør en uvurderlig jobb enten de jobber i helsevesenet, innen utdanning, dagligvarehandel eller andre serviceyrker. Vi vil takke alle foreldre som jobber på hjemmekontor samtiding som de hjelper barn med en annerledes skolehverdag. Vi vil takke deg som holder god avstand til andre når du går tur. Til deg som ofrer mye for at andre skal være tryggere. Vi vil takke alle som legger ned denne unike innsatsen i landets største dugnad noensinne. Å forskyve årets fotballsesong noen uker, eller et par måneder, er et lite offer. 

Det er ingen hemmelighet at klubben har en anstrengt økonomi. Det har blitt lagt ned stor innsats fra administrasjonen og styret i klubben for å lose stadionprosjektet trygt i havn. Samtidig har det vært en utfordring å samtidig holde klubbøkonomien under kontroll. Det er jeg stolt over å si at vi har klart. Det var ingen som kunne forutse at Covid-19 pandemien ville bli så altomfattende. Når hele landet stopper opp, organisert trening blir forbudt og hele forutsetningen for drift av en fotballklubb blir så drastisk endret, må vi ta grep. Det aller viktigste for Sandnes Ulf Toppfotball er å sikre våre verdier, samtidig som det overordnede målet er at alle ansatte skal ha en arbeidsplass å gå tilbake til. Vi har, slik situasjonen ser ut nå, lykkes med de grepene. Jeg vil benytte sjansen til å berømme og takke alle ansatte og spillere i Sandnes Ulf Toppfotball for forståelse i en vanskelig situasjon. Vi har alle det samme målet, at vi skal forsere denne oppoverbakken og stå samlet på toppen. Alle som én.

For mange har Covid-19 pandemien blitt en liten «vekker». At de aller fleste her i landet, og spesielt vår region, er priviligerte er hevet over enhver tvil. Ting som vi før tok som en selvfølge, blir nå kanskje sett på som litt «luksus». Noe vi lengter etter å få gjøre. Spille fotball, samles for å trene. Feire bursdagsselskap, eller oppleve russetiden. Se fotballkamp. Gi bestemor en god klem. Være sammen. Gå på skole. Sitte sammen rundt møtebordet på jobben. Ta toget. Dra på ferie til utlandet. Stå på ski. Reise til hytten. Nyte et godt måltid på en av byens restauranter eller oppleve en god konsert. Dette har vært en del av vår hverdag. Aktiviteter og handlingsmønster vi har utført uten å gi det en tanke. Satt pris på ja, helt sikkert, men ikke tenkt på hva konsekvensene vil være om vi ikke får tilgang til det som regnes som en normal hverdag. Sandnes Ulf Toppfotball var derfor tidlig ute og gjorde grep som betyr noe for byen vår. Vi kommer nemlig til å spille med «Hjerte for Sandnes» på årets drakt. Fordi vi mener at må ta et enda større ansvar for de som har behov for hjelp i denne vanskelige tiden vi står i. «Hjerte for Sandnes» deler blant annet mat til vanskeligstilte hver tirsdag. De driver også med utdeling av klær, kafétilbud til rusmisbrukere og mange andre gode tiltak. Vi oppfordrer alle til å støtte oss i jobben som gjøres i «Hjerte for Sandnes».

«Av alle uviktige ting i verden, er fotball det viktigste». Sitatet er hentet fra en gammel, polsk målvakt, som senere gjorde karriere på et annet felt, og endte opp som pave Johannes Paul II. Ordene summerer opp det som er svært manges holdning til denne sporten. Sett i forhold til verdens lidelser, personlige tragedier og samfunnets generelle utvikling, så betyr fotballen lite. Men i seg selv bidrar den både til å spre glede, og til å skape identitet og stolthet. Når vi igjen kan samles for å se de lyseblå i aksjon. Når vi endelig kan ha vår aller første fotballkamp på Øster Hus Arena, kommer det til føles enda bedre. Vi skal skrike høyere. Vi skal klappe mer og vi skal smile. Fra øre til øre. Bære klubbens farger med stolthet og rope av all kraft; «Jobba, jobba, jobb». Jeg gleder meg. Som et lite barn. Og det som er helt sikkert. Det er at vi skal være klar. Alle sammen. Hele klubben. Det skal være en sann glede å åpne portene og ønske deg velkommen.

Til vi treffes og nok en gang; Tusen takk for innsatsen DU gjør for hele landet. 

Sandnes Ulf ønsker deg og dine en trygg og god påske. 

Terje Hopen,
styreleder Sandnes Ulf Toppfotball

Annonse fra Obos-ligaen: