Videre i cupen etter seier mot Åkra

Det ble en vindfull og mer spennende affære enn forventet da de lyseblå tok turen over Boknafjorden til cupoppgjør mot Åkra.

– Jeg kjenner lokalfotballen etter mange år som trener for flere lag, jeg vet du finner mange gode. Jeg kjenner Åkra, visste også at vi her ville møte spillere med god kvalitet. Derfor er jeg ikke overrasket over at vi måtte slite for seieren. Vi spilte bra da vi gjorde ting enkelt, og slett ikke bra da vi skulle gjøre det litt mer fancy, forklarte assistenttrener Cleveland til Stavanger Aftenblad etter kampen søndag.

Med det oppsummerte han egentlig kampen. Gjestene fra Sandnes styrte kampen fra første spark på ballen, men med dårlig uttelling og to innslupne mål kostet denne kampen mer enn forventet.

Åkra stod for det første målet. På deres første sjanse. Dårlig kommunikasjon i det bakre ledd hos de lyseblå, i anledningen i burgunder, førte til baklengs etter bare 25 minutter på klokka.

Anført av en god Baidoo jobbet Sandnes Ulf seg inn i kampen med scoring fra Mathias Bringaker knappe ti minutter etter Åkras mål. Hans andre for dagen kom fem minutter etter og da dommer Kellerhals blåste for pause var det nok mange som regnet med en oppskriftsmessig borteseier.

Og slik så det egentlig ut i hele andre omgang. God kontroll under utfordrende forhold. Et lag som spilte seg til mange sjanser, men som viste seg å være særdeles ineffektive. Og da er ikke en ett-måls ledelse det tryggeste.

Tre minutter inn i tilleggstiden tar Åkra et langt innkast. Godt hjulpet av nordavinden får en mørkeblå foten på ballen og forbi Sandnes målvakt Lønning. 2-2. Ekstraomganger.

Akkurat i det de fleste begynner å gjøre seg klar for straffesparkkonkurranse er det Jørgen Olsen Øveraas som trer frem og setter et hjørnespark i mål. En helt fortjent seier.

Nå er det noen velfortjente hviledager på spillere og trenere. Med seg på veien tar de tre seiere på rappen. Og ikke bare det, men tre borteseiere. Nå blir det trekning for å se hvem som blir vår neste motstander i cupen.

Neste kamp er seriekamp hjemme mot Strømmen 18. august.